Proljetna Shema osječkog kolektiva Phonogram je polako uhvatila zamah te su se u posljednjem izdanju Phonograma osječkoj publici u klubu Exit predstavili bendovi ESC Life i Modern Delusion. Kao što je to polako postalo prepoznatljivo kada je riječ o ovoj grupi mladih koja se bavi organiziranjem koncerata i populariziranjem žanrova koji domaćoj publici i nisu tako poznati, i ovaj puta radilo se o indie rocku (ESC Life) te garažnom punku sa synth elementima (Modern Delusion).

Prvi od dva benda ove subotnje večeri u Exit-u bio je Modern Delusion. Sa svirkom su počeli dvadesetak minuta nakon najavljenog termina, što je još uvijek razumljivo kašnjenje koje im nitko iz publike zasigurno nije zamjerio. Iako je prostor u podrumu kluba ispočetka bio skoro prazan, ubrzo se prilično pristojno popunio, tako da je Modern Delusion slušalo tridesetak ljudi. Negdje oko 30 minuta svirke ovog tročlanog benda iz Zagreba, publika je svjedočila nesvakidašnjem spoju post-punka , garažnog punka i synth melodija. Upravo synth donosi prepoznatljivost u zvuk Modern Delusiona i pjesme prožima melodijom koja izvrsno „sjeda“ na žešći zvuk benda. U svakom slučaju zanimljiv spoj koji ne bi bilo naodmet čuti i u više bendova. Njihov set pjesama od oko 30 minuta koje su izvodili na engleskom zainteresirao je publiku te su nakon svake izvedbe bili nagrađeni pljeskom. Sve u svemu, Modern Delusion je odradio dobar posao, pomoću prepoznatljivog imidža i stila te pjesmama koje, iako su na trenutke „jače“ , ne gube melodičnost i ne ostavljaju ravnodušnim.

MODERN DELUSION FACEBOOK

MODERN DELUSION BANDCAMP

Drugi, ujedno i posljednji bend večeri bio je ESC Life. Momci su se na pozornicu popeli oko dvadeset minuta iza ponoći te su s nje sišli nešto prije 1. Bend koji iza sebe ima nastupe na SuperUho Festivalu te po čitavoj jugoistočnoj Europi, u Osijek je došao i dijelom u sklopu promocije svog prvog albuma Access All Areas, pa smo kroz njihovu svirku čuli pjesme i s tog, još neobjavljenog uratka. Mješavina indie rocka i jednostavnih i pjevnih pop melodija uvukla se u uho s prvom pjesmom i do kraja koncerta nije puštala. U manje distorziranim pjesmama podsjećali su na Benchwarmers i Weezer, a solažama na Dinosaur Jr. Također, bio sam dojma da su prema kraju svoga nastupa bili sve žešći, ali to je možda i samo moje subjektivno mišljenje. ESC Life na trenutke iz rocka prelazi u punk te se onda opet vraća u rock i sve to zaokruži pop i pjevnom melodijom. Koncert je nažalost završen nešto ranije nego što je to bilo planirano, jer je bubnjaru ESC Life-a pukla opna na kick bubnju i mogu samo reći da je publika koje je do tada bilo već podosta imala sreće što se ta nezgoda dogodila pred kraj večeri.

ESC LIFE FACEBOOK 

ESC LIFE BANDCAMP

Za kraj, valja reći kako je Phonogram još jednom uspio „podučiti“ domaću publiku nekim bendovima i žanrovima s kojima nisu upoznati te predstaviti uistinu kvalitetne izvođače za koje se sa sigurnošću može reći da zaslužuju biti znani i u Osijeku. Također, iako je podrum kluba Exit pomalo nezahvalan glede akustike, na ovome koncertu se to i nije primijetilo toliko mnogo. Zvuk je, unatoč ograničenjima bačvastog stropa bio ugodan i nenapadan i to je još jedan korak u pravom smjeru za Phonogram. Raduje me što ovakav kolektiv postoji u Osijeku i nadam se da će nas nastaviti upoznavati s vrlo kvalitetnim izvođačima još dugo vremena.

 

PHONOGRAM FACEBOOK 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE