U posljednjih nekoliko mjeseci naš reporter bio je jedan od brojnih svjedoka nemilih događaja koji su zadesili već kultni zagrebački klub KSET. Policija je zatvarala koncerte te brojni domaći, a i strani izvođači nisu mogli svoj program privesti kraju, na štetu prisutnih, štetu izvođača i štetu organizatora prostora, kao i ekipe iz kluba. 

Razlog “upadanja” snaga Zakona stvorio se zbog žaljenja susjednih stanara zbog buke. Nekoliko poziva bilo je dovoljno da policija protjera ljude ispred kluba i da ulazi periodično unutra praveći neugodnu situaciju. Klub se oglasio na svojim stranicama: 

“Situaciju vidite i sami, ne znamo zašto se ovo odjednom sada događa – nismo nimalo glasniji nego što smo bili posljednjih godina. Ono što vam možemo reći jest da radimo sve što možemo da se situacija riješi: od razgovora s predstavnicima stanara i policijskom upravom Trnje do konkretnih tehničkih zahvata na samom Klubu u svrhu sanacije buke. Razumijemo da susjedima nije lako, zato se i držimo radnog vremena te pokušavamo što više smanjiti razinu zvuka izvan KSET-a. Hvala svima koji su uz nas, nastavite nas podržavati dolaskom na programe jer – ako publike nema, represija je već pobijedila.”

Stoga će vrata KSET-a biti zatvorena od 13. do 19. travnja kada će se vršiti radovi u klubu u svrhu smanjenja buke. Kao glazbeni portal koji smo česti gosti uvijek pristupačnom klubu i organizatorima, želimo im što brži uspjeh i povratak k mirnim koncertima koji će se održati do kraja.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE