Proljetni SKAnking, naziv je događaja u organizaciji  Epic dub Session-a koji je ugostio domaću S-kapadu i zadarski Postolar Tripper. Inače nisam neki obožavatelj S-kapade, al ovaj put dečki su se pokazali bolje nego ikad. Jučerašnji nastup uklonio je u potpunosti intoleranciju prema tom bendu. Do sad sam pogledao i poslušao sigurno više od deset njihovih nastupa i nikad mi nisu sjeli, nikad mi se nisu svidjeli, do sad. Ovaj put se nešto prelomilo, ovaj put su bez harmonike, bez Žulja (koji je trenutno u Irskoj), bez monotonije, više nisu loši. Ne mogu konkretno govoriti što se ovaj put promijenilo, al mogu reći kako S-kapada ima potencijala postati slavonSKA Dubioza Kolektiv. Ostaje samo da pričekamo album koji je najavljen za prvu polovinu  2015. godine.

Nakon S-kapade, nastupio je Postolar Tripper, koji sam po sebi dobra priča. Tripper ne samo što je dobar za „chill out“, već je dobar i za ples. Štoviše savršen je za skankanje i prosipanje viška energije. Njihovi tekstovi uklanjaju većinu trenutnih problema, a ritam uklanja ostatak. Postolar Tripper definitivno je koncertna atrakcija koja preko novovalnih obrada svira i vlastite hitove, a ti hitovi trgaju obuću rasplesanoj publici. Kad govorimo o hitovima Trippera važno je napomenuti da su odsvirali: Kruha bez motike, Burza rada, Zorane vrati se kući, Ska, ska, ska!, Na kolodvoru, Marijana, Na rubu ponora, Mali motorin, Jamo rasta, Sve gori,.. Sve navedene i ne navedene pjesme držale su publiku na nogama sve do završnice koncerta.

Kada sumiramo cijeli gig, dolazimo do rezultata  samo u superlativima. Znatno bolja, zapravo najbolja ikad do sad S-kapada i vrhunski Postolar Tripper iscrpili su publiku i uništili obuću malobrojnih posjetitelja koji su ponijeli ovaj gig.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE