Black Flame kao tročlana predgrupa, žičano pojačana, uvela je sa svojih šest pjesama Piknik koji za sobom vuče već 20 godina. Sam po sebi, Black Flame solidno je odradio svoj posao kao predgrupa. Na žalost, samo sa šest pjesama.

 

Nakon Black Flamea na binu se penje Gos’n Bandar sa svojim Piknikom koji predstavlja RadničkiSavez.  Bandar je svirku najavio sasvim realno: „I sve nas s ove strane bare i sve njih s one strane bare, i sve nas s one strane Dunava i sve vas s ove strane Dunava veže ista stvar: kriiizaaa, ekonomskaa pizdaaa !!“ Dernek je započeo s pjesmom  Novo doba, odličan prikaz surove realnosti. Cijeli Piknik odjeven u kombinezone s radničkim kapama praši od samog početka. Kriza se širi po cijelom Balkanu i Exitu, zatim slijede Baraba i Inkvizitor uma, a Ružan sam ko ker dodaje ulje na vatru u već gorućoj atmosferi koju je priredila Rugadchina. Bandar je sve ljući i ljući, s čelamu kaplje znoj, a svoju radničku kacigu daje publici da se s njom ruga i krevelji. Njegovi radnici odlično „rmbaju“ sa svojim alatom- glazbenim instrumentima. Rijetko koji bend se može tako dobro isprdati s realnim stanjem nacije prepune uhljeba i onih koji se trude iz petnih žila to postati. Tako nas Automehaničar sve nasekira i razveseli, a odmah nakon mehaničara Bandar nam poručuje Mrš na radno mesto. Radili bi mi samo da imamo gdje (i za koga). Radili bi da ne živimo u Septičkoj jami i da dobri nisu postali ugrožena vrsta, ali zato su tu Joj ribe koje nam razvlače osmjehe na kisela lica. Jedan od apsolutnih hitova bez kojeg Piknik ne bi bio Piknik jest Jedem svinje, izaziva glad i žeđ među publikom. Osim djece i tatinih sinova u Exitu nije bilo osbe koja nije radila Na crno, aDevolucija prikazuje stanje uma i „urbane sredine“ ove okrutne današnjice. Debeli je još jedna oda radosti za sve nas koji u sebe trpamo „svinje i papaka“ i koji u sebe ulijevamo pivo Ispred dragstora zato što nismo Ludi kompjuteraš. Izvedbe (na koje nismo navikli) bez helija Miš, puž i ker iKrastave žabe stavljaju još nekoliko osmjeha publici na lice prije nego što nam je Bandar objasnio kako je sve oko nas Idijotizacija, a za sam kraj pozvani smo na Bojkot!

Nakon 25 pjesama Piknika na red je došao i Horror Piknik, dokaz da je speed metal živ. Horror verzija zabavila i izmorila nas je do kraja. Odsvirali su pet od šest pjesama s albuma: Drekavac,Sanduk,Masovna sarana,Srmrt dolazi,Horror,strah, užas, kraj.

Kad sve zbrojimo i oduzmemo – odlična zabava uz Black flame, Piknik i Horror piknik koji nam je priredila Rugadchina!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE