Jučer se u splitskoj Spaladium Areni održala dodjela 22. Porina. Pobjednici po broju Porina ove godine definitivno su članovi grupe Vatra koji su dobili nagradu za pjesmu godine (Tango), najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolju produkciju i najbolju snimku. Od pet nominacija jedino nisu dobili nagradu za najbolji video broj gdje su nagradu pokupili Psihomodo Pop za pjesmu Bejbi, kao i za album godine i za rock album godine – Ćiribu ćiriba.

Dva Porina dobili su Massimo (najbolja muška vokalna izvedba i najbolji aranžman) te Urban & 4 (najbolje likovno oblikovanje by Tomislav Torjanac i najbolji album alternativne glazbe), iako su ovaj drugi Porin odbili, jednako kao i Porin za album Žena dijete 1998. godine.

Najbolji pop album pripao je odličnom A Što Ak’ Ja… i grupi Detour, najbolju žensku vokalnu izvedbu odnijela je mlada kantautorica Sara Renar za pjesmu Jesen, pobjedivši tako svoje starije i iskusnije kolegice Ninu Badrić i Ivanu Kindl. Grupa Gretta u suradnji s Geby osvojili su Porin za najbolju vokalnu suradnju, a Porina za najbolju novu grupu dobila je grupa Bang Bang u kategoriji s grupom M.O.R.T. i Jonathan.

Voditelji svečane dodjele bili su Nikša Kušelj, Ida Prester, Mario Petreković te Ana Gruica, a potpunu listu dobitnika možete pogledati OVDJE

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE