Vlada Divljan (57), vrhunski glazbenik i jedan od najvažnijih lica jugoslavenskog Novog vala, preminuo je u Beču nakon duge i teške bolesti. 

Vladi je prije nekoliko godina dijagnosticiran tumor slijepog crijeva i unatoč povremenim i privremenim oporavcima te daljnjem glazbenom radu, bolest ga je svladala. Divljan je bio i ostat će najpoznatiji kao frontmen grupe Idoli, a njihov snažan utjecaj na jugoslavensku glazbenu scenu nagrađen je statusom najboljeg albuma u jugoslavenskoj rock povijesti, a riječ je o albumu Odbrana i poslednji dani. Nastavivši sa solo karijerom nakon grupe Idoli, održao je kultni status, a osnivao je i svirao s drugim bendovima kao što su Nevladina organizacija i Ljetno kino, s kojima je prije godinu dana nastupao u Tvornici kulture i izdao svoj posljednji album Četiri godišnja doba. 

Bavio se i filmskom glazbom za brojne regionalne filmove te je objavio i tri albuma za djecu. Živio je u Australiji od 1991. do 1997. i ponovno se vratio u Beograd gdje i rođen, a od 1999. živio je i radio u Beču. Datum sahrane još nije poznat.

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE