Britanska rock legenda Billy Idol predvodnik je izvođača prvog Zagreb Calling-a koji će se održati na stadionu Šalata u utorak, 14. srpnja.
 
Billyjev drugi dolazak u Hrvatsku obilježit će Zagrebovo uključenje na popis europskih i svjetskih gradova koji su dobili svoju franšizu Calling evenata, a za mjesto događanja odabran je najdraži gradski otvoreni koncertni prostor – stadion na ŠRC Šalati. Vlasnik bezvremenskih hitova poput “Cradle Of Love”, “Dancing With Myself”, “White Wedding”, “Rebel Yell”, “Eyes Without A Face” i “Flesh For Fantasy”, rock ikona čija karijera traje više od tri desetljeća, prvo kroz bendove Chelsea i Generation X, a kasnije kao solo izvođač i kantautor (i glumac), zasigurno je jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena na ovim prostorima. Ne postoji rock klub u regiji u kojem se svaki vikend ne odvrti Idolovih najuspješnijih pjesama, a još je u svježem sjećanju izuzetno posjećen festivalski nastup na Jarunu iz 2010. godine.
 
Na prvi “Zagreb Calling” Billy Idol stiže u sklopu velike europske turneje koja prati aktualan album Kings And Queens Of The Underground, objavljen u listopadu prošle godine. Billyjevo sedmo studijsko izdanje producirao je “čovjek koji je izmislio 80-e”, legendarni producent i član grupa Yes, Art Of Noise i The Buggles, Britanac Trevor Horn. Njemu se u dvije pjesme pridružio Greg Kurstin koji iza sebe ima suradnje s umjetnicima poput Lily Allen, Tegan and Sare, Sie i mnogih drugih. 
Bit će to jedini nastup Billyja Idola 2015. na ovim prostorima, a pratit će ga glazbenici s kojima djeli scenu već dugi niz godina. Među njima se posebno ističe gitaristički virtuoz Steve Stevens, dobitnik Grammyja za instrumental iz filma “Top Gun” i suradnik Michaela Jacksona i Vincea Neila.
 
Osim svjetskih legendi Billy Idol će na Šalati pozornicu podjeliti i s dvije regionalne – beogradskim Partibrejkersima i zagrebačkim Psihomodo Popom koji će nastupiti kao specijalni gosti. 
 
Prvi, ograničen kontigent ulaznica po cijeni od 199 kn u prodaju kreće u utorak, 24. veljače. Nakon prodaje navedenog kontigenta cijena se diže na 229 kn i ostaje do dva dana prije koncerta. U ponedjeljak 13. i utorak 14. srpnja za ulaz će trebati izdvojiti 249 kn.
 
Službena prodajna mjesta:
Službena prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr
 
Organizator koncerta je Avalon Production u suradnji s ITB-om.

 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE