Mark Lanegan nam se vraća u Hrvatsku, ponovno u Zagreb nakon samo godinu i pol dana i to 27. veljače u galeriju suvremene konceptualne umjetnosti Lauba. Ovoga puta premijerno će nam odvsirati pjesme s novog albuma Phantom Radio koji od struke i publike pobire samo dobre ocjene i kritike, a na koncertu će mu se pridružiti, osim njegovog benda i Duke Garwood, virtuozni gitarist koji surađuje s Laneganom duži period i koji je i prošle godine svirao s njim u Zagrebu te grupa The Faye Dunaways koja se Laneganu pridružuje na europskoj turneji. 

Lanegan je prisutan na sceni tridesetak godina, objavio je devet veoma kvalitetnih solo albuma, a karijeru je započeo u američkoj grupi Screaming Trees, koja je jedna od preteča grunge žanra. Njegov glazbeni autorirtet i mračna poezija proteže se i kroz suradnju s mnogobrojnim glazbenicima kao što su Kurt Cobain, Lead Belly, Queens of the Stone Age, Moby, a tri albuma napravio je i s glazbenicom Isobell Campbell, kao i Soulsavers te Mad Season itd. 

Nešto o najnovijem Phantom Radio albumu:

“Materijal novog albuma ”Phantom radio” promatrano iz kuta procesa nastajanja skladbi i specifičnih emocija koje donosi slušatelju predstavlja kolekciju glazbenih slika divlje, buntovne i nadasve zanimljive duše Marka Lanegana, prožete poetičnim mračnim prikazima budućnosti u skladu s vremenom kojeg živimo. Jednostavnost kompozicija i aranžmana koja donosi moć doživljaja pri slušanja ovog remek dijela krije su u nekonvecionalnom procesu nastajanja rock albuma, bogatstvu Lanegana kao glazbenika i neprikosnovenom talentu koji je iznad jednadžbi popularne rock kulture. Poučen iskustvom, Mark Lanegan je ”Phantom Radio” skladao ne u studiju ili za pisaćim stolom već u svakodnevnom životu hvatajući neuhvatljive linije koja spajaju fikciju i relanost – ritam sekciju je skladao na aplikaciji za mobitel s omiljenim ritam mašinama Roland 808 i 909, inspiraciju je tražio vozeći se Los Angelesom i slušajući kraut rock, 80s new wave, garage punk radio stanice, a poeziju pisao svakoga dana dok bi navečer većinu materijala bacao i ostavljao za njega samo one esencijane dijelove.”

Cijena ulaznice je 120 kuna, a portal Mixeta za vas je pripremio jednu ulaznicu za koncert putem nagradne igre. Ukoliko želite osvojiti ulaznicu, sve što trebate je slijediti korake navedene ispod.

 

 

NAGRADNA IGRA

 

 

1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA
 
 
 
2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)
 
 
 
3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi Marka Lanegana u galeriju Lauba!“  te u zagradu pored toga svoje ime i prezime.
 
 
 
Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati JEDNOG dobitnika/icu kojeg ćemo objaviti u srijedu, 25. veljače na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!
 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE