Nakon što smo prenijeli vijest o izvođačima četvrtog izdanja Dimensions festivala, sada su poznati i  izvođači koji će nastupiti na koncerta otvorenja u pulskoj Areni26. kolovoza.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet, već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku.

Švedski kvartet Little Dragon osvojio je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji Nabuma Rubberland. Pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, trenutno je jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJ-a klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni izvest će svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

 

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se internet projekt Boiler Room, koji će putem svojih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

Festival će se do. 30 kolovoza nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjanu.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert iznose 240 kuna, dok su festivalske ulaznice za Dimensions 660 kuna, i mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima sustava Entrio (knjižara Rockmark) kao i na stranicama Pozitivnog ritma.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE