Povodom Dana zaljubljenih grad Osijek tradicionalno, kao i gotovo sva veća mjesta u Hrvatskoj, nastoji prirediti nekakve tematske događaje koji bi na više lokacija i klubova privukli građane. Agencija Luminis tako je u nekadašnje kino Europa, a koje je danas koncertni prostor, dovela  grupu Pavel , kojoj je ovo, osim konceptualno lijepog dana za održati koncert, i prvi nastup u Osijeku od početka djelovanja, 2007. godine. Simbolike nije nedostajalo i već je to bio dovoljni elan i najava da bi ovo mogao biti ugodan susret osječke publike i glazbene skupine na čelu s nekadašnjim frontmenom grupe Ramirez, Aljošom Šerićem. A tako se i dogodilo…idealan prostor, simboličan dan, pogotovo za tematiku  Pavelovih pjesama,  lijepo popunjen prostor i odlično uigran bend rezultirali su sjajnim provodom za sve zaljubljene i onih nekoliko solo poklonika njihove glazbe.

 

Nastup je startao gotovo na vrijeme, nešto poslije 21:00, i to prilično neobično, publika je doživjela zamračenje dvorane i odjednom se pojavio grubi vokal legendarnog Toma Waitsa kako recitira svoju pjesmu What’s He Building, a onda se, nakon tog neočekivanog starta na binu penje osmeročlani sastav sačinjen od gitare, bas gitare, trube, violine, klavijatura, bubnjeva te dvaju primarnih vokala: Antonije Matković – Šerić i Aljoše koji je svirao i akustičnu gitaru. Vidno raspoloženi započeli su koncert  kako je i najavljeno s već objavljenom playlistom na eventu događaja, uvodnom pjesmom s novog albuma „I mi smo došli na red“ – Čaroban. Uslijedila je zatim pjesma Tobago s albuma prvijenca koja je uspješno podigla prisutne, a zatim, aktualni hit Autentično osrednji kojeg je publika prepoznala i pjevušila. Da ovo ne bude samo koncert koncepta pjesma – pljesak – pjesma, Aljoša je kontinuirano pričao s publikom te je animirao, a često su mu se priključivali i ostali članovi s raznim doskočicama te kako to već ide, što je koncert duže trajao, to je odnos publike i benda bio sve prisniji i opušteniji.  Aljoša je naglasio da će se prvi spoj Osijeka i grupe pokazati uspješnim ukoliko dođe do poljubaca, žargonskog žvaljenja, koji je u ovom smislu značio poziv na bis na kraju koncerta, što se očekivano na kraju i dogodilo. Uslijedile su dvije pjesme ciničnog karaktera Sve si gluplji što stariji bivaš i Nedjelja popodne, a zatim, pjesma za koju su najavili da će vjerojatno biti sljedeći singl te dobiti svoj videospot – Pastorala.

 

 

Ponovno smo se vratili na same početke grupe, na pjesmu Morska, koja je jedna od pjesama koja je čak trebala biti odsvirana u sklopu grupe Ramirez, no Aljoša je i sam jednom izjavio kako bi zvuk i emotivnost te pjesme više pasao nekom nježnijem i ambijentalnijem pristupu  kojega je Pavel uspješno realizirao. Na želju fanova grupe na Facebooku odsvirala se i pjesma Bajke još postoje, a  neprestano „šetanje“ po albumima tako je trajalo do samog kraja koncerta pa smo tako čuli posljednji singl Ljubav stoljeća, energičnu i countryjevsku Tko je stavio prosinac u svibanj, Zvončicu može biti sram te prelijepu baladu Moj je stan prekinuo s njom.  Aljoša je i dio komunikacije s publikom posvetio i recitaciji Arsena Dedića govoreći o ljudskim ljubavnim odnosima te je uslijedila pjesma mračnog karaktera Dobro je da sam bivši, a zatim, Antonia koja je uspješno zamijenila Maju Posavec u duetu s Aljošom otpjevala je pjesmu Ako si za, mogli bi jednom izaći koju publika dobro poznaje. Aljoša tada prikladno silazi s pozornice i prepušta mikrofon Antoniji koja izvodi veliki hit grupe Čuvaj me kojega je publika popratila zadovoljavajućim pljeskom.  Opravdavajući se publici kako supruzi ništa nije poklonio za Valentinovo, Aljoša je zamolio Antoniju da ode u publiku i da posluša pjesmu posvećenu njoj i njenim imenjakinjama, Tonku od Novih Fosila, koju je Pavel odlično izveo u vlastitom aranžmanu.

 

 

Shodno želji momka iz publike, Pavel je svoj najveći hit Zbog tebe posvetio njegovoj curi i tako dodatno upotpunio ugođaj koncerta, a kraj se polako približivao izlaženjem na bis i sviranjem pjesama Bolje i Samo se dobri dani broje te se tako Pavel prvi, ali ne i zadnji put oprostio s osječkom publikom.

Šteta je što je izostala energična i brza skladba Laissez Faire, ali mimo toga, koncert je protekao u dva sata uspješne korelacije među prisutnima, puno pozitivne vibre i emocija, sve kako je bilo očekivano i svrsishodno. Sudeći po svemu viđenom, neće dugo trebati Aljoši i ekipi da se ponovno vrate, a prvi date i to još za Valentinovo što možda povisuje očekivanja i zahtjevnost prošao je veoma uspješno te se po frontmenovim riječima – osječka publika dobro ljubila s grupom.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE