Od festivalske sezone svake godine je zanimljivija vjerojatno samo sezona festivalskih najava. Divno je to doba godine prožeto napetosti hoće li baš vaš najdraži bend ili izvođač nastupiti na nekom festivalu u blizini. Ako je nekim slučajem vaš najdraži bend Placebo, Eagles of Death Metal, Black Rebel Motorcycle Club ili pak londonski We Are Shining, imate sreće. Svi oni nastupaju na ovogodišnjem INmusicu.

Organizatori ne gube vrijeme te su tako već na samom početku godine najavili nekoliko zaista respektabilnih imena za ovogodišnji festival, koji će se po jubilarni deseti put odvijati od 22.-24. lipnja 2015. godine na poznatoj lokaciji – zagrebačkom Jarunu.
 

Najzvučnije ime koje su nam do sada predstavili svakako je Placebo. Londonski sastav osnovan 1994. veliko je ime moderne alt-rock scene. Njihov prepoznatljivi imidž i zvuk doveo ih je do brojke od čak 12 milijuna prodanih albuma, a presjek svoje bogate i duge karijere odsvirati će nam na ovogodišnjem izdanju festivala.

Drugo najavljeno ime su zabavni rockeri Eagles of Death Metal. Iako im je ime nastalo kao šala, njihova tri albuma i kultni status u svijetu zasigurno nisu. Na njihovim pjesmama gostovali su i Dave Grohl, Joan Jett, čak i Jack Black. Poznati su po svojoj odličnoj komunikaciji s publikom te nas sigurno očekuje odlična atmosfera na Jarunu.

Dva preostala benda, Black Rebel Motorcycle Club i We Are Shining su nešto manje poznati domaćoj publici, ali nipošto zanemarivi. Black Rebel Motorcycle Club su 2004. godine održali besplatan koncert u zagrebačkoj Močvari, a Noel Gallagher je izjavio kako su njegov novi najdraži bend.

We Are Shining možemo opisati kao kombinaciju rocka, bluesa, i sveopćeg organiziranog kaosa. S utjecajima koji sežu od Hendrixa do Gnarlsa Barkleya, bez sumnje će privući velik broj ljudi na svoj nastup ove godine.

Iako nas očekuje još velik broj izvođača, iz već predstavljenih možemo samo očekivati odličnu zabavu i još bolji provod na desetom izdanju INmusic festivala.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE