Srpski MC Kendi, nekada poznatiji kao Cantwait, sinoć je u društvu djevojke, r’n’b pjevačice Eeve, promovirao sinoć u vinkovačkom Walkowu nekoliko svojih projekata koje od 2012. plasira pod pažnjom Bassivity Digital labela.

Početak Kendijeve karijere obilježile su suradnje sa B.K.O.-m s kojim je plasirao izdanje iz 2009. – ‘Preko noći’ te projekti ‘Sex i Nasilje’ u dva dijela, 2009. i 2010. zajedno sa Freemanom i Nikom.
Veća popularnost i praćenje uslijedili su uz drugi dvostruki projekt zvan ‘Produkt‘,  a sve je ‘kulminiralo’ prošlogodišnjim EP-jem za Bassivity – ‘Lak na Obaraču’. Predstojeći službeni album ‘Van Dometa’ trebao bi uskoro ‘na ulicu’.

Pomisao da jedan od aktualnijih repera na regionalnoj sceni nastupa u mom rodnom gradu dovoljno me jako privukao te sam odlučio pohoditi još jedan u nizu dobrih organizacijskih pothvata momaka iz projekta ‘Naša Stvar’.

Zagrijavanje je trebalo proći uz MC KaLua te mladog Antebiotika. Uslijed nekih nerazjašnjenih okolnosti, nastupao je samo potonji, uz beatbox potporu Lil’ Beara koji je također održao svoj standardan mini – show nakon kojega je Kendi, uz Eevu, mogao započeti.

 

 

A počeo je lako na obaraču. Prvi blok pjesama sastojao se od stvari kao što su ‘Upad‘, ‘Šalter‘, ‘Jam‘, ‘Ponedeljak‘, ‘Ne seri’, ‘Posekotina‘ i ‘Stampedo‘ nakon čega je mikrofon prepustio svom back vokalu, scenskom i životnom partneru Eevi, inače pjevačicom Beyonce tribute banda – Single Ladies.

Eeva je izvela nekoliko stvari s ovogodišnjeg izdanja ‘Part of the Plan‘, plasiranog također uz sveukupnu podršku iz Bassivityja. Tako su u glasu iznimno talentirane pjevačice, nažalost malobrojni posjetitelji, mogli uživati kroz pjesme ‘Acid‘, ‘Backdoor‘, a u drugom bloku ‘Didn’t I‘ i ‘Gravitate‘. Svaka čast i sve pohvale za ‘domaću’ Erykah Badu.

 

 

Kendi je nastavio dalje sa svojim performansom. ‘Zvučni Zid’, obrada Kendricka ‘Bazen‘, ‘Domaći‘ te druge pjesme sa Produkta i Sex i Nasilja bile su na redu uz ‘Jes jes jou’ i ‘Porok‘. Svoj treći blok, nakon što je djevojci prepustio podij za ‘Didn’t I’ i ‘Gravitate’ započeo je sa ’33 sata’, ‘Luksuz’ i najnovije – ‘Alhemičar‘ te, kako je sam rekao na društvenim mrežama, roditeljski triptih – ‘Ne diraj to’ u suradnji sa Sky Wikluhom, i gostovanja na singlovima u albumima od Who See-a ‘Prevaspitaj đecu’ i Marchela ‘Baba‘. Završetak njihovog nastupa obilježio je blok house glazbe prije završetka programa u 2 sata iza ponoći.

 

Nažalost, nešto kraći nastup i malobrojna publika uskratili su mi veće uživanje u vještinama ovog dueta. Nadajmo se samo kako će njihov put u budućnosti još koji puta skrenuti ka Slavoniji!

 

Fotografirao: Ivan Gale

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE