Vlatko Stefanovski, jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenika, izdao je početkom godine album za Croatiu Records pod nazivom Seir, a prije par dana predstavio je na Drugom programu Hrvatskog radija istoimeni singl. Vlastiti komentar na pjesmu Stefanovski je ovako uobličio:

”Seir je vjerojatno turcizam koji označava stanje duha i tijela, kada recimo sjedite u nekom kafiću i kada posmatrate svijet oko sebe a ne uzimate previše učešća u tom svijetu, niste previše aktivni, samo postojite, samo jeste, niste ambiciozni, niste gnjevni, niste nervozni, jednostavno “zenirate” na neki način i meni je to veoma zanimljiva disciplina. Jer mi na Balkanu obično više volimo gledati tuđa posla nego svoja. To je to stanje “seira”, ja ga nazivam “balkanskim zenom” i sebe hvatam kako gledam svijet oko sebe i drugoga gledam kako sa “seirom” gleda na mene, sa laganom ironijom gleda na mene, na moje ambicije, popularnost, akcije.’ 

“Seir” je Vlatkov prvi kantautorski album nakon 11 godina (od albuma “Kula od Karti”). Na albumu se nalazi 10 novih pjesama čiju glazbu, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje sam Stefanovski. Album je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a na albumu su mu se pridružili brojni gosti. 
 
Singl možete poslušati  OVDJE
 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE