UFO traje i dalje, dan je treći, petak. Nebo plače već po drugi put, a sve miriše na ponavljanje povijesti. Prošle godine (2013.) trebali su Brkovi nastupiti, ali dogodila se apokalipsa. Nebo se otvorilo i istreslo kišu. Sve je bilo upropašteno. Jučer je kiša također padala, ali u serijama, vrijeme je hladnjikavo bilo, a publika se negdje sakrila. Tijekom nastupa bendova broj posjetitelja je varirao. Sramotno za glazbenu scenu, sve subkulture su podbacile sve do najavljenog termina nastupa Brkova. Tradicija koncertne scene se nastavlja na najgori mogući način. Koncertni prostor može ispuniti samo „veliko“ ime. Istina jest da pored Dubioze Kolektiva i S.A.R.S.-a treće najveće ime su Brkovi. Fenomen njihove popularnosti nije razjašnjen, vjerojatno će i ostati vječni misterij. 

 

 

Dvorište Vege u kratkom vremenskom intervalu zasićuje svoj kapacitet posjetiteljima i obožavateljima Brkova. Shamso 69 penje se na binu sa svojim Punk Folk Wellness orkestrom Brkovi. Počinje „Show program“ za sve posjetitelje. Po prvi put u Osijeku bilo je više ženske publike od muške. „Brčine“ koncert otvaraju s „Balkan Star“, pjesmom koja Shamsi vjerojatno služi kao ego trip za zagrijavanje za nastup. Zatim slijedi još 26 hitova. „Ornela“ je pravi poklon vjernoj publici za odličan početak nastupa. Tradicionalne ljubavne pjesme za sve povrijeđene muškarce, a ovaj put i žene koje su iznenađujuća većina  otvaraju četiri kruga šutki. Stvara se ogroman krug šutki i tri manja za svu publiku punu adrenalina. „Nisi Me Bila Vrijedna“, „Prava Ljubav“ i „Nisam Ja Za Tebe“ zagrijavaju publiku i pripremaju za „Usamljen Oženjen“.  Jedina SKA stvar, točnije polu SKA „Ja Sam Uniforma“  izvlači iz posjetitelja najkreativnije plesne pokrete. Shamso 69 je osoba nalik saborskom zastupniku, priča sve i svašta, ali uglavnom ne kaže ništa, kratkim monologom najavljuje „Slušaj Sada Dobro“, a s pravim monologom najavljuje i „Naša Mala Zemlja“, čiji tekst pjesme je sve samo ne laž, surova realna hrvatska istina opisana je savršeno. Za sve švalere i one koji će to tek postati Brkovi sviraju istoimenu stvar „Švaler“, odmah zatim slijedi „Vrati Se Vrati“ za sve one koji nisu pravi švaleri. Svi paćenici dobro znaju da „Nije Život Cvijetno Polje“ i kakve „Uspomene“ život nosi. Balkanski Esperanto nosi zvuk pjesama „Hoću Da Budem Svoj“ i „Skupe Bombonjere“. Naslovna pjesma posljednjeg albuma Brkova „Pizda Materina“ ( recenziju možete pročitati na: http://www.mixeta.net/recenzije/punk/recenzija-brkovi-pizda-materina) snažno djeluje na publiku koja pjeva iz sveg glasa, zatim „Znanac“ dodatno rasplamsava već podivljalu publiku. Skandiranje protiv HNS-a odjekuje dvorištom Vege uz razne pogrdno-prikladne povike. Odmah nakon znanca Shamso sa svojim orkestrom vraća se na svoj prvi album i pjeva publici „Ja Ne Želim Da Budem OK“. Obrada Baneta Bojanića „Samo Pijan Mogu“ svakog bivšeg i budućeg alkoholičara gađa direktno u srce, a „Cvijetalo Je Meni Cvijeće“ emocije izaziva i kod najjačih muškaraca dok djevojke počinju puštati suze. Za sve nas koje muči besparica Brkovi sviraju „Neću Da Idem U Disko Skup“. Posljednje tri pjesme prije bisa su „Nevjernica“, „Mala“ i „Kurvo Prokleta“. Prošla je ponoć i već dva sata smo zakoračili u subotu, Brkovi napuštaju binu. Željna publika skandira nekoliko minuta „CIGANI-CIGANI“ što rezultira povratkom Punk Folk Wellness orkestra na binu. „Opasno Se Drogiram“, „Bolje Da Sam S Frendovima Pio Rujno Vino“ i „Tolerancija“ su pomno odabrani hitovi Brkova ostavljenih za kraj.

 

Sve u svemu Brkovi su ispunili očekivanja publike, napravili odličan „show program“, a Shamso 69 držao je razne šaljive monologe prozivajući lokalne političare. Jedino što je razočaravajuće jest publika koja nije podržala izvođače koji su nastupili prije Brkova. 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE