Kymera je 4 člani hrvatski metal band, porijeklom iz Osijeka, osnovan 2006 godine. Nakon prvih nekoliko nastupa, koji su prošli iznenađujuće dobro, bend je odlučio snimiti svoj prvi demo, nazvan “DEMO 2008”. U goste smo doveli Ivana Pripuzića, vokala benda i porazgovarali s njime o glazbi, bendu, nastupima i sceni.
 

 

Dobro nam došli i drago nam je što se pristali gostovati kod nas.

Pozdravčići, meni je isto drago što ste nas pozvali.

 

 

Pa da krenemo, za početak, tko je Kymera i tko ju čini?

Kymera je metal band iz Osijeka i članovi su Saša Skeledžija na bubnjevima, Ivica Šimunović gitara, Krunoslav Perić bass i ja sam Ivan Pripuzić – vokal.

 

 

Osnovani ste 2006. godine, kako se došlo na ideju o nastanku benda?

Pa točnije smo 2007. postali Kymera, Ivica i Kruno su poslije raspada starog banda htjeli nastaviti svirati pa su par godina tražili ekipu za zajedničko stvaranje glazbe i prvo našli Sašu pa onda na kraju i mene…eto, to bi ukratko bilo to.

 

 

Iza Vas je veliki broj nastupa po Hrvatskoj, neki su bili i u inozemstvu, možete nam reći koji su vas se nastupi najviše dojmili i ostavili dubok trag?

Iskreno svaki nastup mi je drag na svoj način, ali ako već moram birati to bi svakako bio nastup prije Machine Heada, pa nastup na UFO-u poslije Behemotha i sad na kraju nastup na Invasion From The East u Novom Sadu, ali stvarno bih još mogao nabrajati hrpu koncerata…

 

 

Kako je to biti predgrupa Machine Head-u, što ste mislili prije samog nastupa i izlaska pred publiku?

Bilo pre odlično, kak’ bi bilo…Ne znam što su drugi u bendu mislili, al’ ja nisam iskreno ništa mislio, htio sam samo skakati okolo po stageu.

 

 

Koja je bila reakcija kad ste saznali da ste baš vi izabrani za predgrupu i da vas je osobno izabrao Robb Flynn?

Pa osjećali smo se ponosno, naravno.

 

 

Kakvo vam je iskustvo dosadašnjeg surađivanja s vašom izdavačkom kućom “MINER RECORDINGS”?

Odlično, sve pohvale Milanu i Nenadu u vođenju Miner Recordingsa, stvarno smo zadovoljni. Imamo profesionalno izdan album za izdavačku kuću koja se užasno puno trudi oživjeti metal scenu na ovim prostorima.

 

 

Kymera ima prepoznatljiv stil i zvuk za ove prostore, što mislite da su prve asocijacije vezane za glazbu vaših fanova kad im netko kaže vaše ime?

Pa ja se iskreno nadam da bi ta asocijacija bila METAL.

 

 

Svi znamo da prije nego se krenemo baviti glazbom većinom u našim playerima sviraju ploče naših uzora, tko je svirao u playeru Kymerinih članova prije nego je nastao bend?

Ajoj, a tu ima svega, mislim da se to vidi po ovom što sviramo, evo probat ću poimence i to ovako na pamet što sam ja primijetio da najviše slušaju, kod Ivice se svirao Rammstein, Amorphis, Old Man’s Child, kod Krune Metallica, Megadeth, sad u novije vrijeme In This Moment pa Five Finger Death Punch. Kod Saše Slipknot, Sepultura, Coal Chamber, a kod mene nekako najutjecajniji Hypocrisy, Dimmu Borgir i Metallica. Eto to bi otprilike bilo nešto što ujedno i utječe na to kako mi zvučimo.

 

 

Koga danas momci iz Kymere vole slušati na zvučnicima?

E sad za ostalu ekipu nemam pojma, a kod mene se najviše sluša neki death metal u zadnje vrijeme, bendovi tipa Purgatory, Morfin, Smothered i što ja znam, slušam inače stvarno svašta i black, death, thrash, heavy, glam… al’ eto ovo u zadnje vrijeme najviše.

 

 

S kime bi voljeli surađivati sa svjetske metal scene?

Uf ja bih volio sa Peterom Tagtgrenom it Hypocrisyja.

 

 

Nedavno ste objavili video spot za pjesmu ”Zero effect”, kakvi su dojmovi sa snimanja? Postoji li neka anegdota ili nešto specifično sa snimanja?

Pa nema baš nekih anegdota, jedan dio spota je snimljen još u 7. mjesecu prošle godine, a drugi dio nedavno, a od anegdota, pa što ja znam, evo na primjer bilo bi fora da imamo neki behind the scenes sa snimanja tog drugog dijela da se može čuti gluposti koje smo pričali dok smo snimali one opake prijeteće scene u kojima ˝vičemo˝ na Marka. Inače hvala Marku Babiću na izvrsnom glumljenju.

 

 

Tko je zaslužan za ideju spota i tko je zaslužan za snimanje?

Kratko i jasno, Robert Ferenc.

 

 

Kao glazbenici jasno je da ne možete snimiti video spotove za svaku pjesmu koju objavite, ali kako radite selekciju za koju pjesmu će te snimati video spot? Možda neki osobni dojam ili je bitno kako je pjesma prije toga ”legla” publici?

Pa više nekako osobni dojam, bitno da je pjesma pamtljiva.

 

 

Što Kymera planira u skoro vrijeme, gdje nastupate, snimate li što?

Planiramo snimiti novi album pa novi spot uskoro i raditi nove majice, svirati što više gdje god nas zovu i tako svega pomalo.

 

 

Što biste poručili mlađim bendovima koji počinju vašim ili sličnim putovima na ovim  prostorima?

Samo nek’ sviraju i nek’ rade ono što oni misli da je dobro.

 

 

I za kraj imate li što poručiti nekome, zahvaliti se ili jednostavno pozdraviti?

Sad da ne trkeljam tu previše, zahvalio bih se svima koji su na bilo koji način bili ili su još uključeni u rad našeg benda. Eto živi mi bili.

 

 

Hvala vam još jednom na gostovanju i ekipa miXete želi vam da još mnogo godina drmate pozornice žestokim riffovima!

Hvala…i ja vama želim da još mnogo godina drmate web stranicama.

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE