Bijeg od monotone svakodnevice je nešto što ponekad zatreba svakom od nas, stoga sam zaključio da je dolazak u Zagreb jedne od većih zvijezda britanske bass scene, P Moneya, bio dovoljan razlog da ja pribjegnem u neku vrstu avanture. Ljudi iz Jabbatona, svojevrsnog domaćeg labela koji je postao poznat bavljenjem sa raznoraznim glazbenim kombinacijama i žanrovima, od drum n bassa, dubstepa, grimea do rapa, reggaea, housea itd., potrudili su se dovesti glazbenika koji uz Dizzeeja Rascala spada u red poznatijih žanrovskih aktova na Otočju.
 
Program u klubu zvanom Klub započeo je na oba floora oko 23:00 – baš kao što je pisalo na unaprijed objavljenom rasporedu. U današnje vrijeme, moram to napisati, je iznimno pohvalno da se izvođači toga drže, bilo da je u pitanju warm – up izvođač ili headliner, a takav je slučaj bio u srijedu. Na sporednom flooru, tzv. tunelu (premda je cijeli klub Klub svojevrsni tunel koliko sam zamjetio) od 23h nastupala je DJ Rea, od 01:30 do 03:00 setove je puštao Venom a od 03:00 do 05:00 Jan Becele. Da budem iskren, nisam to stigao previše poslušati jer sam, razumljivo, izabrao glavni floor radi kojeg sam uopće i dolazio. Na njemu je od 23:00h nastupao DJ Pudlika, a oko 00:30 se na bini ukazao MC Ras MIST Highper, koji je sukladno imenu hajpao publiku pred nastup P Moneya.
 
 
 
 
Britanac je započeo svoj performans malo prije predviđenog tajminga, bilo je oko 1h nakon ponoći kada je startao. Očekivano, ljudstvo, koje je u cijelom klubu brojalo nekih 250 duša najviše, skupilo se u prednje redove kako bi čuli čovjeka zbog kojeg su i došli. Cijeli sam događaj popratio sa neke povišene grede ozbiljno poput nekakvog nadzornika, a isto tako sam tu i tamo drmao glavom na ritmove P Moneya i DJ Yesha, s kojim je imao odličnu kooperaciju o čemu svjedoči činjenica od gotovo 60 ‘odrokanih’ stvari/instrumentala. Dalje, nešto što bih si zamjerio da nisam primjetio je količina statičnosti izvođača, koji je privatizirao prostor bine od neka 2 metra kvadratna od kojih se nije previše odmicao. Inače, glazba koju odašilje oduvijek mi je bila sinonim za nekakvo energičnije nastupanje, stoga me pomalo čudi ‘sramežljivost’ P Moneya. Također, izuzev prepariranog Vedaka u prvom redu, nije se nešto istaknuo interakcijom sa prisutnima, ali dobro, nećemo sad bit takvi i tražiti dlaku u jajetu. Ispoštovao je cijelokupna 2h koja je po planu i programu trebao odraditi, a kakva je današnja situacijama sa raznoraznim zvijezdicama u glazbenoj industriji, i to treba cijeniti. Nakon Britanca, Dr. Strapazoot je pred razbježanom publikom DJ show privodio kraju u intervalu od 03:00 do 04:00 kada je otprilike okončan još jedan Jabbatonov program prigodno nazvan Grime Scene Investigation.
 
 
U svakom slučaju za mene jedno novo i lijepo iskustvo. Nikome za zamjeriti, ali obzirom na stanje alternativne scene, ovakve inicijative i dovođenje inzemnih zvijezda svakako je za pohvalu koju još jednom upućujemo na račun Jabbatona i njegovog klupskog programa. Nadam se da se vidim doskora sa istom ekipom u slično kvalitetnom line – upu. Živjeli!
 
 
Fotografirao: Ivan Klekar
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE