Osječka ‘rap sezona’ opet ima dobar uvod u tekuću godinu. Ono što je prošle godine za organizaciju rap koncerata bio klub Medium MDH, ove je alternativni klub Exit, smješten na prostoru Tvrđe.

 

Jučer je tako svoj nastup pred osječkom publikom nakon 10 godina izbivanja ‘odradio’ popularni domaći reper, zagrebački pionir i pomalo posrnuli (ali nadamo se sada napokon u uzlaznoj putanji) Marin Ivanović – Stoka. Zašto sam koristio izraz ‘odradio’, objasniti ću kasnije.

 

 

Sve je započelo negdje oko 23h. Mnoštvo koje se tek počelo okupljati u većem broju, početnih sat vremena zabavljali su momci iz domaće rap grupe Loš Utjecaj – Phan, t0mba te Kafi Extra. Uz njih, je kao support MC, uz poneku svoju izvedenu pjesmu, na bini bio također jedan domaći momak, Robi, ili u zadnje vrijeme poznatiji kao Outsider. Za DJ deckom svoj posao kvalitetno je radio Oliver Krivić – DJ Oliver, inače pratilac za pultom poznate hrvatske grupe Krankšvester.

 

 

Kako je vrijeme prolazilo, masa se skupljala te je u ponoć, kada je Stoka započeo s nastupom, brojnost bila 250 – 300 ljudi. Zagušljiva atmosfera, prepuni prostor podruma Exita, početak instrumentala od klasika ‘Spremni za rat’ i  show je mogao započeti. Barem sam se ja tome nadao. Kako je nastup odmicao, Stoka je izvodio uglavnom svoj repertoar poznatih stvari, tako da su se redali ‘Don Stoleon’, ‘Novac novac novac’, ‘Sportiva’, ‘Žestoka’, zatim oda rodnom Zagrebu ‘Za grad kojeg imam rad’, ‘Balkanska ruta’, ‘Kak je bilo prije’, ‘Moja cura ima dečka’, ‘Kravlje ludilo’ i ostale poznate stvari, između kojih se mjesta našlo za poneku recitaciju. Imao je Marin i određen način interakcije s publikom koju je tu i tamo nečime animirao, prije nego je po drugi puta izveo ‘Spremni za rat’ i poprilično brzo napustio binu, nakon nekih možda sat i 15 minuta nastupa.

 

 

DJ Oliver nastavio je sa svojom rutinom i nakon koncerta, a veliki broj ljudi napustio je prostor Exita, sasvim očekivano.

 

Morao bih nadodati kako nisam nešto posebno očaran osječkim nastupom Stoke, treba li razlog tražiti u tome što mi je to već četvrti njegov koncert u tri mjeseca, ili je nešto drugo u pitanju, u svakom slučaju, dojma sam da je ovo trebao biti nekakav mini – spektakl, a ne suhoparan nastup kako mi je ovo izgledalo.

 

 

No dobro, nećemo tražiti dlaku u jajetu, Stoka u svojoj turneji obilazi cijelu Hrvatsku te je i umor moguć faktor ovakve kulminacije. Nama ne preostaje ništa drugo nego sa veseljem čekati iduću subotu, i premijerni nastup splitske Kiše Metaka, ponovno u Exitu! Vidimo se!

 

Fotografirao: Danijel Grbić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE