Vinkovci su povodom Božićnih praznika od radijske emisije ‘Naša stvar’ te udruge ‘Hip – Hop VK’ dobili jedinstveni poklon – rap koncert godine, nastup Marina Ivanovića Stoke. Ovo je bio jedan od onih koncerata za koji se tražila karta više, ulaznice po cijeni od 25kn bile su rasprodane par dana prije koncerta pa je bilo za očekivati spektakl.

 

 

Svojevrsna predgrupa Stoki bio je domaći MC, mladi i perspektivni Josip Džijan u ‘Gradu na Bosutu’ poznatiji kao Siky. Nešto što vrijedi napomenuti je da, kako to inače bude s predgrupama koje budu slabije posjećene od strane publike i slično, ovdje to nije bio slučaj. Siky je nastup odradio odlično, pod ravnanjem DJ-a Filipa Meštrovića doveo publiku do usijanja svojim hajpanjem i izvođenjem svojih poznatijih pjesmama poput ’Ljeto nam se vratilo’, ‘Masni Jazzy’, ‘No brain, no pain’ koje je znao dobar dio publike, koji je čak u jednom trenutku počeo skakati u zrak. Toliko o nastupu ‘predgrupe’. Vrijedi spomenuti još i performans jednog od organizatora, beatboxera Mislava Medića Lil’ Beara.

 

 

Nakon takvog nastupa publika se malo primirila, iščekujući Stoku, a dok se zvijezda večeri pripremala za nastup, puštali su se hitovi starog dobrog TRAM-a. U jednom trenutku, Marin je zgrabio mikrofon te dovršio jednu pjesmu TRAM 11-a na što je show mogao otpočeti. Pozdravio je sve prisutne, rekao kako su mu Vinkovci posebno dragi grad jer su srčani, pa je zatim počeo repati prvu stvar jučer, u komuni nastalu pjesmu ‘Klik, klik, bam’. Uslijedila je ‘Peru Amsterdam’ kojoj je uvertira bila Stokino upozorenje kako droga ne valja i kako je on to imao priliku doživjeti iz prve ruke. Zatim je odao počast svom preminulom prijatelju, kralju funka Dini Dvorniku, izvodeći njihovu zajedničku ‘Od sumraka do zore’. Publici je pritom ispričao anegdotu sa jednog nastupa na Vinkovačkim Jesenima prije 10 godina, kada je umjesto Vinkovaca pozdravio Vukovar, dok je Dino bio DJ.

 

Da u životu ne možemo imati puno pravih prijatelja, uvjerili smo se vjerojatno svi iz prve ruke. Stoka je izjavio da ima samo dva, svog kuma koji je jučer također bio prisutan i Sabu, domaćeg čovjeka iz Vinkovaca kojem je cijelu večer tepao sa ‘Sabica’. Napomenuo je kako će i sutradan (DANAS) održati još jedan nastup, od 21h, za sve koji nisu imali priliku doći danas. Zaogrnut šalom Cibalie, obećao je prisutnim navijačima da će doći u dresu ako ga uspije nabaviti, a za borbene ljude iz Vinkovaca uslijedio je Stoletov možda i najveći hit, koji nosi ime njegovog albuma prvijenca iz ’99-e, pjesma ‘Spremni za rat’. Pohvalio je još jednom grad, cijelu zemlju za koju misli da ju razdiru stvari iznutra iako bi ona inače bila jača zbog zajedništva i potencijala, pohvalio je također domaću rap scenu za koju govori kako je utihnula, a bila je i još uvijek je najjača. Njegovu posebnu pohvalu zaslužio je, kao i od nas, Siky, kojem je rekao da je jedan od rijetkih mlađih na sceni koji plijeni njegovu pažnju, što je svakako hvalevrijedno. Nastavio je s nastupom, izveo je pjesmu ‘Don Stoleon’, zatim Sabinu najdražu ‘Novac, novac, novac’. Za sve koji se bave bilo kakvim sportom, makar to bilo pušenje ljekovitog bilja, izveo je ‘Sportiva’.

 

 

Unatoč silnom poštovanju Vinkovcima, svom Zagrebu u čast odrepao je ‘Za grad koji imam rad’, a za vrijeme izvođenja pjesme u suradnji s Tonyjem Cetinskim, ‘Balkanska ruta’, dogodila se jedna zanimljiva situacija. Jedan od prisutnih navijača (A.L.) došao je na binu nakon čega su svi Ultrasi u glas počeli pjevati Cibalijine navijačke pjesme, što je dodatno podgrijalo već usijanu atmosferu. Do kraja nastupa na red su došle još ‘Kak je bilo prije’ i ‘Kravlje ludilo’, a kraj je Stoka također dodatno zasladio jednim storytelling zubarskim freestyleom, kao Slick Rick u najboljim danima, pri čemu je nasmijao sve okupljene, čime je završio sa nastupom. Kao što smo naveli, repriza je danas pa nikako ne propustite doći u vinkovački Walkow ponovno. Vidimo se!

 

Fotografirali: Ivan Gale, Domagoj Kaurinović

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE