Zagrebački četvrtak, uz to što je bio vrlo hladan i što se na glavnom trgu održavala manifestacija za podržavanje referenduma, koji je sad aktualan, u glazbenom klubu Sax održavao se akustični koncert. Pavel, ovaj put ”ištekani”, stvorili su vrlo intiman, topao i lijep ugođaj za sve prisutne. Dvije gitare, čelo, klavir i tri glasa bilo je skoro pa savršeno. S obzirom da su vrlo rijetko aktualni po pitanju koncerata, svaki događaj je dragocjen.

Koncert je počeo nešto iza 22h, no tih sat vremena čekanja publika je odmah oprostila. Vidno zadovoljni i nasmijani, a posebno frontmen Aljoša Šerić upotpunili su događaj do kraja. Kako je Aljoša napomenuo, da smo svi mi prisutni u ”kuhinji”, a događaj na trgu je ”dnevna soba”, ali su u ”kuhinji” obično najbolji party-i. Sve je počelo sa pjesmom ”Večeras”, kako ju je Aljoša objasnio, kada si single i kada ti svaki izlazak van znači mogući susret s nekim tko će ti promijeniti život. Nastavili su sa ”Sve si gluplji što stariji bivaš”, ”Tobago”, vratili nas u morske ljetne dane sa ”Morskom” i završili s ”Bajke još postoje”. Malo drugačiji aranžman energične ”Laissez Faire” ugodno je iznenadio. Klavir je vodio kroz cijelu pjesmu.

 

 

Gosti koji su prisustvovali podigli su atmosferu na viši nivo. Po onome što se moglo vidjeti između gostiju i članova benda jest da se cijene međusobno. To su bili Nenad Borgudan iz ”Detour-a” i Ivanka Mazurkijević iz ”Stampeda”. S Nenadom su odsvirali ”Srce Veliko”, novi singl ”Detour-a”, a s Ivankom singl ”Parkirališta u srcu”, koji je Aljoša snimio sa ”Stampedom”.
I publika je pokazala što zna. Pjevala je ‘lalala” refren pjesme ”Život je jer i sve je predivno”. No najviše su iznenadili sa izvedbom sasvim nove pjesme, ”Dobro je da sam bivši”, vrlo melankoličnu i mračnu pjesmu, vrlo sigurno novi hit singl s kojim će nam Pavel predstaviti novi album, koji najvjerojatnije izlazi krajem 2014. Nastavili su u depra tonu sa ”Moj stan je prekinuo sa njom”, a vratili veselje sa ”Tko je stavio prosinac u svibanj”, a finiširali službeni dio koncerta sa klasikom ”Ako si za, mogli bi jednom izaći”. Upravo je u toj pjesmi Aljoša zaboravio dio teksta i nasmijao sve prisutne.

 

 

Bis je bio poseban. ”Zbog tebe”, vjerojatno najpoznatija pjesma, koja je Pavelu donijela velik broj slušatelja preko radio valova, zatim repriza ”Tobaga”, ali ovaj put sa trubom Stipe Mađora iz ”Hladnog Piva”, upotpunio je pjesmu do kraja. Najljepši dio koncerta bila je iduća pjesma, ”Samo se dobri dani broje”, balada koja je u srce pogodila svakog prisutnog. Zadnja pjesma bila je vesela ”dječja” pjesma sa prvog albuma, ”Zvončicu može biti sram”. Ovaj put sa Nenadom na drugoj gitari, a Aljoša na ukulelama, oprostili su se sa publikom i tako sve prisutne poslali dalje u noć s osmijehom na licu.

Što drugo reći? S obzirom da ih je rijetko čuti i vidjeti uživo, ovo je bila jedinstvena prilika čuti ih na malo drugačiji način. Jedina zamjerka je bila što nisu odsvirali ”Zajedno” i ”Od Prve zvijezde ravno”, no, ipak ćemo oprostiti jer je atmosfera bila odlična. Od Pavela ništa u skorije vrijeme, ali se zato potajno nadamo da će biti koja nova pjesma, puštena u etere i/ili kanale Youtube-a.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE