Prije svega, dobrodošli na naš portal. Za početak, da nam se službeno predstavite. Tko su članovi i koji instrumenti djeluju u ovom bendu?

Članovi benda Callahan su Roland Fraises, Sasha Pap, Ljubomir Silić i Roland Štrek. Instrumenti su akustična gitara ,bas gitara, klavijature i bubnjevi.

 

Ime benda, Callahan. Kako? Zašto? Odakle? I tko se prvi dosjetio imena?

Ime benda je nastalo tako što imamo pjesmu koja se zove Callahan. U toku jedne probe raspravljali smo o imenu benda i zaključili da osim pjesme, za inspektora Callahana nas veže i poznavanje podosta scena iz kultnih filmova o legendi o „Prljavom Harryju“. Koliko me pamćenje služi, rekao bih da se prvi dosjetio toga Roland Fraises.

Neki od članova benda svirali su u kultnim riječkim bendovima (Laufer, Urban&4). Kakva su sjećanja na ta, kako bi se reklo, dobra stara vremena?

Tri četvrtine benda surađivalo je i sviralo u tim bendovima (Laufer,Urban&4). Iskreno, nije baš da se puno priča o tim danima. Ponekad se sjete nekih anegdota i doživljaja, ipak je to dio hrvatske rock povijesti.

 

 

Iako ste već, ajmo reći, ”stari rockeri”, bend traje nešto manje od godinu dana. Kako to da ste se okupili vaš vi? Opišite nam malo to ”okupljanje”.

Okupljanje nije bilo ono klasično, da smo se našli na pivici pa odlučili ajmo napraviti bend. Fraises,Pap i Silić su već radili neko vrijeme zajedno,bez bubnjara dok sam ja, Štrek, svirao u jednom cover bendu na čiju probu je došao Silić te smo malo zadžemali nekoliko stvari od grupe „Cream“. Siliću se svidjelo moje bubnjanje te me pozvao u bend.

 

Svirate samo autorske stvari. Inspiraciju vučete iz starih dana, ili imate nekih novih uzora?

Stvari koje sviramo nastale su još za vrijeme njihovog djelovanja u drugim bendovima, znači i nisu nešto nove, ali čuvale su se za ovaj ajmo reći projekt. Uzori….mislim da nemamo baš tako nešto ;-D

 

Na internetu, točnije Youtube-u, nalaze se snimke jedne vaše autorske pjesme ”Kokošica”. Kakva je povijest Kokošice?

O povijesti te pjesme nemam baš nešto za reći. Koliko mi je poznato ta pjesma je nastala davno, mi smo je samo malo dotjerali.

 

 

Youtube nam je otkrio i kompletni intimni koncert za bliže prijatelje. Opišite nam dojmove s tog intimnog koncerta.

Taj nastup za frendove nam je bio prvi javni ispred publike i htjeli smo vidjeti kako nam frendovi reagiraju na glazbu koju smo napravili, ajmo reći išli smo opipati bilo publike. Sve u svemu zadovoljni smo mi kao bend i ekipa koja je bila prisutna.

Imali ste samo par službenih koncerata. Bazirate li se više da snimite neki materijal za album, tipa zatvoriti se u ”garažu” i snimiti sve, pa onda sve predstaviti široj publici, ili je nešto drugo u pitanju?

Ne bih rekao da bismo se zatvarali u garažu i sve snimili pa tek onda van. Materijala imamo, snimanje pjesama se kotrlja, koncerte smo imali i radimo na tome da ih imamo sve više. Dakle, čini mi se da je to uobičajeni put većine bendova.

Kakvo je trenutno stanje riječke glazbene scene? Rijeka je oduvijek bila veliko značajno glazbeno mjesto na hrvatskoj sceni. Je li tako i danas?

Svira se..ima bendova, rade ljudi, trude se. Daleko je Rijeka od onoga što je nekad bila u svijetu glazbe.

 

Što mislite o trenutnoj hrvatskoj sceni? Koji su izvođači, bendovi i ostali vrijedni spomena uopće?

Zar Hrvatska ima glazbenu scenu? Možda šund scenu prije. Čini mi se da je u hrvatski rock u ilegali, pitajte Vjekoslavu Huljić.  Ima nekoliko bendova u Hrvatskoj koji su vrijedni spomena. Po meni su to „Jam Ritual“ iz Varaždina, „Gretta“…i, jbg, mozak blokirao. Kad se sjetim, javim vam.

Kakvi su planovi za bližu, a i dalju budućnost? Singlovi, koncerti, albumi,…?

Planovi benda baš tim rasporedom… Singlovi, koncerti, albumi!

 

I za kraj ovog lijepog druženja, što imate za poručiti mladim glazbenicima, publici, i svim ostalima?

Mladi glazbenici, svirajte,  vježbajte, uživajte u glazbi! Publiko, slušajte Callahane! Svi ostali ….love&peace!

Hvala,ekipa Mixete!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE