Jučerašnji koncert u dvorani Gradski vrt u Osijeku održao je popularni umjetnik Massimo Savić sa svojim pratećim bendom. Prvotno se koncert trebao održati u kinu Europa, no agencija je Luminis koncert bila primorana prebaciti u veći prostor zbog jako velikog interesa publike i zbog rasprodanih karata mjesec dana prije koncerta. Postojala je mogućnost kako takav koncertni prostor možda neće biti adekvatan za umjetnički nivo kojeg Massimo stvara sa svojim nastupima, no ispostavilo se da je atmosfera bila i više nego pogođena. U maloj dvorani Gradskog vrta postojala su sjedeća mjesta (dvije tribine i dio partera) i stajaća mjesta, a pozornica je bila u kutu i širila se cijelim jednim zidom, tako da se može stvoriti kontakt s bilo kojom stranom dvorane.

 

 

Iako već poznat po odličnim performansima i nastupima, Massimo je i ovaj put odveo svoje koncerte na neku veću razinu, sa stalnom komunikacijom s publikom i svojim bogatim koncertnim repertoarom, pri čemu su mu jako pomogla posljednja dva studijska albuma. Da se prisjetimo: Massimo je nakon dva albuma nazvana ‘Vještina’ i ‘Vještina II’, gdje je obrađivao pjesme ostalih kantautora i bendova, krenuo ponovno raditi svoje studijske albume, gdje smo dobili genijalan album ‘Sunce se ponovno rađa’, a zatim nakon njega album ‘Dodirni me slučajno’, gdje je Massimo pridobio uši mlađih slušatelja, koji su ga prije zbog nekih razloga čak smatrali i dosadnim. Uspjehom ta dva albuma, Massimo je spreman praviti svoje koncerte u velikim dvoranama, unatoč tome što njegova glazba ipak više paše za neki ugodniji klub ili recimo Tvornicu kulture.

Kombinirajući nove i stare hitove, pričajući neprestano s publikom i s kratkim pauzama gdje su svoje performanse izvodili bubnjari i gitariste, koncert je trajao pristojna dva sata, iako je Massimo i sam rekao da je dogovor bio da koncert traje sat i pol. Uvod je krenuo s pjesmom ‘Traži me’, novijom ‘Sretan put’, zatim nam je ispričao incident koji mu se dogodio noć prije, kako je zagrizao tvrdi pomfrit i pukla mu je jedinica pa je po Osijeku morao tražiti nekog zubara prije koncerta. Slijedio je bubnjarov jam, a zatim novije i starije pjesme kao što su ‘Gracija’, ‘Tišina’, ‘Da mogu’.  Uslijedila je i prosidba, gdje je mladić iz publike zaručio svoju djevojku, a Massimo im je za ‘sudbonosno da’ otpjevao ‘Odjednom ti’.

 

 

Massimo je i dalje ‘vladao’ publikom koja je neumorno pjevala s njim svaku pjesmu, a najviše se prašine diglo na pjesme ‘Loše vino’, ‘Sjaj u tami’, njegov Porinom nagrađen hit ‘Iz jednog pogleda’ te na duet s Belanom ‘Zar više nema nas’. Nakon što je s ‘Indijom’ završio regularni dio koncerta, publika ga je jednoglasno vratila na pozornicu, gdje je otpjevao energičnu ‘Zamisli život u ritmu muzike za ples’ te posljednju, atmosferičnu ‘Krug u žitu’.

Veoma emotivan koncert izmamio je suze brojnim obožavateljicama, a Massimo je bio cijelo vrijeme rasplesan, vidno sretan i raspoložen. Na kraju je pozdravio osječku publiku te se naklonom oprostio od dvorane. Bio je ovo još jedan od uspješnih koncerata agencije Luminis i još jedan od Massimovih prekrasnih nastupa.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE