Jučerašnja kiša koja je poharala Zagreb bila je jednostavno preslaba i nije uspjela spriječiti mnogobrojne fanove koji su se, iz različitih zagrebačkih kvartova i ostalih dijelova Lijepe Naše odlučili doći u Tvornicu Kulture na službeno predstavljanje novog albuma Pipsa ”Walt”. ”Walt”, sedmi studijski uradak, dobiva samo pozitivne kritike i recenzije, a pjesme su pun pogodak. Po mnogima već je rezervirao mjesto za najbolji domaći album godine, a singl ”Htio bi da me voliš” postaje već novi svojevrstan klasik Pipsa, u rangu sa Malenom, Narko, Poštarom, itd.

 

Pogon Tvornice lagano se počeo puniti iza 20.30h. Bilo je tu i tamo fanova na raznim dijelovima prostora, koji su lagano ispijali pivo i potajice hvatali dimove cigareta, no u roku pola sata sve je bilo krcato. To je bio dovoljan znak da je Tvornica spremna za odličan koncert. Neki su se gurali da budu što bliže, neki su ostajali iza, ali najviše se iščekivao početak. Nešto iza 22h, na stage dolazi kompletan bend i otvaraju sa ”Walt Disney-em”. Ovacije publike su počele. Pljesak, dernjava, sreća, ushit. To je to. U svakom trenutku, dok su se pjesme sa Walta redale i redale, ruke su skroz bile u zraku, a Daddy-a je publika pratila od riječi do riječi. Po bendu se odmah vidjelo da će cijela večer biti pun pogodak i  da je cijeli novi album odlično prihvaćen od strane publike. Od ”W. Disney-a”, preko energičnog ”Dementora”, ”Kratke Povijesti”, plesne ”Mogu ti reć”, do ”Bi li ili ne bi”, ”Htio bi da me voliš”, atmosfera je bila prezagrijana. Već dobrano uznojen Daddy je pozvao svoju suprugu Yayu (Jadranku Ivaniš, pjevačicu Jinxa) da otpjeva ”Trubača”. Ovacije su bile neizbježne. Odsvirali su još i ”Dok smo hodali po zemlji”, ” Sa mnom tebi je Zima”, a sve je zaokruženo zadnjom pjesmom na albumu ”Plivač”, u kojoj je basist Marko Levanić zamijenio bas sa električnim kontrabasom. Walt je odsviran od prve do zadnje sekunde albuma. Respekt.

 

 

Već od prvih taktova ”Malene” svi su znali što dolazi. Najbolji dio koncerta. Stare pjesme. ”Plači” i ”Poštar lakog Sna” bile su pjesme koje je većinom publika sama otpjevala. ”Ljeto ’85” isto, iako većina publike neće znati kako je bilo toga ljeta. Možda upravo zbog godišta fanova. ”Supermama” i ”Zdenka i Vanzemaljci” presjekle su melankoliju i uzdigle publiku, a za kraj službenog dijela koncerta, oprostili su se sa ”Narko” i ”Bog”. Čim su se dečki zaputili prema backstage-u, publika je počela vikati da se što prije vrate i nastave dolje, što je dovelo do prvog bisa. Od čak tri. ”Dan, Mrak” otvorio je listu i svi su, pomalo kanonskim pjevanjem završili pjesmu pjevajući ”Brateca Martina”. Iduća stvar bila je plafon. Tih prvih par tonova vratila je fanove 20 godina unazad. ”Gume na Kotačima”. Svi se mogu poistovjetiti s krajem pjesme. Svatko je od nas barem jednom ”spušio polupane lončiće”. Dugi 2×2, i jedini sa ”Drveća i Rijeka” finiširao je prvi bis. ”Na putu prema dole” je, kao i uvijek trebao završiti večer, ali se psihodeličan kraj borio sa završetkom i odužavali su ju što su više mogli. Treći bis, sa velikim iznenađenjem, kompletiran je sa ”Nogometom” i, pomalo iznenađujuće,  starom pjesmom sa Dernjave, ”Ljubav”.

 

 

Pjesme je otpjevao klavijaturist Zdeslav Klarić, dok je Daddy skakutao po bini i zvučnicima, zabavljajući publiku i pozivajući je na ovacije. Sve u svemu, osjetila se vrlo pozitivna vibra između publike i benda. Novi album prihvaćen je vrlo odlično. Može se reći da su Pipsi ponovno ‘’u formi’’.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE