Kao što svaki veći ugostiteljski objekt povodom zadnjeg dana listopada ima tematsku, Halloween večer, takav je slučaj bio i sa noćnim klubom Faraon u Belom Manastiru.

Međutim, taj party povodom Noći Vještica ipak nije bila obična Jagermeister zabava. Da bi programom bili nešto primamljiviji gostima, vodstvo kluba potrudilo se u goste dovesti dvije hip – hop veličine s ovih prostora, Ajs Nigrutina i Timbea, ili Bdat Džutima ako vam je draže, duo iz popularnog srpskog trojca Bad Copy.

Ulaznice za ovaj zanimljiv događaj bile su prodavane po cijeni od 20 kuna u pretprodaji, u nekoliko lokacije u Osijeku i Baranji, a na dan koncerta cijena im je bila 40 kuna. Također, s namjerom motiviranja publike na što originalniji kostim ili dekoraciju, uprava kluba obećala je nagrade onima koji budu najbolje obučeni. Tako su se u publici jučer mogli zamjetiti razno-razni kostimi, najčešće vještica, razno-razne dekoracije po licima, a na ulazu su se djelile prigodne Jager maske i naočale. Čak je i jedna časna sestra pobjegla iz samostana kako bi se mogla propisni proveseliti. Tko god je osvojio nagradu najoriginalnije vještice, vjerujemo da je bio simbolično nagrađen za trud.

 

Kako se je vrijeme odmicalo, nastup glavnih aktera se bližio. No publika je mogla uživati u izvedbama nekoliko warm – up izvođača. Prvi su pred oko dvjestotinjak okupljenih nastupali osječki beatboxer Tyfa te čepinski O.G. – Tibor Sabo, freestyler popularniji kao Rima. Već uigrani dvojac koji je nastupao više puta zajedno u okolnim mjestima nažalost nije privukao veći broj gostiju na plesni podij, na kojem su tada ordinirali samo najhrabriji. Takva je situacija bila i za vrijeme nastupa drugih predgrupa i izvođača, a to su bili lokalni reper Uroš Janković, već spomenuta časna sestra u koju se prerušio našički reper Slim te domaći sastav Bratska Opomena. Osjetnije ljudstvo na podiju počelo se skupljati tek početkom nastupa osječkih repera iz Lošeg Utjecaja, Phana i Tombe.
 

Mladi dvojac zagrijao je publiku za nastup Ajsa i Timbea, koji su nešto iza ponoći započeli sa svojim već rutiniranim performansama. Tada se nešto veća masa počela gurati u prve redove kako bi svjedočili iz prve ruke o Ajsovim već mnoštvo puta opisanim i opjevanim grimasama i simpatičnom kreveljenju. Hip – hop veterani su u svom nastupu, koji je trajao nekih sat i pol, izvodili solo pjesme popularnog Ajzaklije te neka zajednička izdanja, uglavnom sa skupinom 43zla. Tako su se izdvajale ‘Jagodice bobice’, ‘Pajp’, ‘Puftam iz pištolja’, ‘Papučar’, ‘Janpi’, ‘Letnji žur’, ‘I bitove sinovac’, ‘Oklagija’, ‘Jedna buksna’, ‘Magla’, ‘Proleće’, ‘Zakuv’o sam čaj’, ‘Skit Asher’, ‘Ej đe si’, ‘Bekam’, zatim remix te pjesme ‘Cristiano Ronaldo’, ‘Jedan, dva, akcija’, ‘Indo grassa’, ‘Kilo granja lešim’, ‘Izlazim kod mosta’, ‘Spesj nigrutin’ i tako dalje. Uz njih dva, na bini se ljuljuškao i jedan podeblji mladić, kojeg je Nigrutin pohvalio uz dodatak kako im je i plesna grupa, aludirajući na mladića, odličan. Uvijek komičan i vesel nastup nažalost je prošao bez izvedbe nekih hitova Bad Copyja i pjesama sa zadnjeg albuma koji je izašao ove godine, ‘Krigle’, no svejedno im se ništa tokom jučerašnje večeri nije moglo zamjeriti.

Sve pohvale organizatorima, nadamo se da nas ovakav show očekuje i dogodine povodom Noći Vještica. Lijep pozdrav!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE