Sve više poznatiji osječki hip hop projekt ‘Šetač’ uvijek ima neku zanimljivost, a jedna od njih je i nova rubrika pod nazivom ‘Šetač Special’, gdje je prvi na redu bio osječki reper Phan sa svojom novom pjesmom ‘Umjetnik u tami’, koja istovremeno najavljuje njegov EP ‘Sam protiv sebe’. 
Danijel Grbić Čaruga, ‘otac’ Šetača ukratko je prokomentirao novonastali projekt:
 
”Od prvoga dana kada smo snimili prvi šetač, montirali i vidjeli kako se ideja razvila među ljudima, nastavili smo s novijim prijedlozima. Htjeli smo snimiti nešto više od onoga što napravimo uživo gdje predstavljamo vještinu kakva je ona u tom trenutku. Jer kako god je iznesena (kroz freestyle, beatbox ili ples) ona je tako zabilježena. Došli smo do ideje snimanja kratkih video spotova, a kako se kod nas dogodi uvijek neki splet okolnosti, tako je Phan u suradnji s MadAnt-om izbacio svoju novu traku koja je ideju razvila do realizacije.
Radi se o kratkim pjesmama, najviše do dvije minute, što je otprilike jedan vers sa refrenom ili ti cca. 24 lajne. Razlika od dosadašnjeg snimanja je jednostavna, više nije uživo, nije ni „one take“ clip, nego je kratak spot, samo će vrijeme između epizoda iznositi jedan mjesec. Simbolično su neki kadrovi prvog „Šetač Special“ snimljeni na mjestima gdje je snimljen i prvi „Šetač“. Više informacija možete vidjeti u opisu videa.”
 
 
Više i o samome projektu ‘Šetač’ uskoro ćete moći pročitati kada se napravi nova kolumna na našemu portalu pod okriljem Hip Hop kulture, a svatko tko se bavi nekakvom umjetnosti u tom sektoru može se na njega prijaviti i pridonijeti razvitku lokalnog Hip Hopa, kao što glasi i sam moto Šetača: ‘Support your local Hip Hop’.
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE