Sinoć je Vinkovačku scenu svojim nastupom razveselio bend koji je uljepšavao mladenačko doba čak i našim roditeljima, a riječ je o Crvenoj jabuci. 
Oko 21h ljudi su se počeli skupljati oko košarkaške dvorane u kojoj se koncert trebao održati. Uz ugodno društvo i kap dobrog pića, ni čekanje nije bilo teško. Polako se mjesto radnje premješta u dvoranu i malo prije jedanaest sati Žera i ekipa izlaze na binu.

 

Gromoglasan pljesak i uzvici ispunjavaju dvoranu, a dečki započinju. Većina je prvu pjesmu dočekala na tribinama, ali nepunih pet minuta poznatih melodija je bilo potrebno da se svi sa užitkom spuste na parket. Publika je uistinu bila raznolika, od male djece sa roditeljima do vremešnih parova koji se prisjećaju nekih starih vremena. Kako vrijeme odmiče dvorana se pomalo i prorjedila, ali tada počinje ono što su svi iščekivali. ‘Volio bih da si tu’ , ‘Zovu nas ulice’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Nitko nije lud da spava’ … Publika uzima ulogu Žeri te pjeva sama. Mlađi naraštaji su dobili krila na nove stvari kao što su ‘Jazz ba’ i ‘Mjeseče’.

 

Po rasporedu je na binu trebao izaći i proslavljeni vinkovački reper Shorty, ali iz nepoznatih razloga publika ostaje zakinuta za taj dio. Neumorna Crvena jabuka nastavlja svirati i poslje ponoći, atmosfera se smiruje pjesmom ‘Sa tvojih usana’ a šećer na kraju, nakon uobičajenih povika ‘Hoćemo još!’,  Žera predstavlja kao ‘nešto za svoju dušu’ te je tako ‘Uzalud vam trud svirači’ bila posljednja, za oproštaj, a publika je istinski uživala.

 

 

Oko jedan sat ujutro završava nastup i svi puni doživljaja odlaze kući. Po izrazima lica se moglo vidjeti da su očarani nastupom benda uz koji su odrastali. Također sve pohvale organizatorima!

 

By: Tomislav Martinović

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE