Sinoć je u vinkovačkom caffe baru Walkow održana prava punk večer na kojoj su nastupila tri benda iz različitih dijelova Lijepe Naše.  Dogodilo se to povodom dvodnevnog festivala UMFEST Vinkovci koji se održavao 4. i 5. listopada ove godine. Prva večer zamišljena je kao Drum n Bass / Techno / Bass večer, dok je druga večer ugostila Punk / Hardcore bendove uz simboličan upad od 10 kuna.
Atmosferu u Walkowu zagrijavale su punk i rock skladbe sve do nekih 23:00h kada je koncertnu večer otvorio Insekticid iz Županje. Iako je publika tada još uvijek bila mala i skromna, atmosfera se polako počela ozbiljno zagrijavati.
 
 
Nakon pola sata hc svirke Insekticida, na binu je stao Petar Punk iz Bjelovara i pozdravio sve prisutne riječima: „Dobra večer Županja!“ što je izazvalo grohotni smijeh publike koja im je vrlo brzo oprostila izgubljenost u prostoru, znajući da je bend večer prije nastupio u Županji. Petar punk uspio je potpuno rasplesati sada već veliku publiku svojim veselim punk i ska tonovima, a frontmen benda rado se i sam pridružio plesu. Kako to obično biva u Vinkovcima, gotovo između svake pjesme čulo se: „Sviraj Satana!“, što bendu nije smetalo jer su i sami veliki obožavatelji Satana Panonskog. Uvijek poželjni gosti još jednom su dokazali kako su uvijek željni dobre zafrkancije: pjesmu Brkova „Ja ne želim da budem OK“ promijenili su u „Ja ne želim da budemo gay“ i posvetili ju prisutnom prijatelju i vlasniku Walkowa Tomislavu Orsoliću Oxiju. Petar Punk nekoliko je svojih pjesama otpjevao u pratnji Tonija, frontmena Borovskih štakora i Bubija, pjevača ‘Žvaka.’
 
 
 
Na samom kraju kao vrhunac večeri nastupili su Borovski Štakori iz Vukovara. Kako sami za sebe vole reći da imaju „najgoru publiku“ iz Borova, i ovaj puta dokazali su da je njihova publika uvijek u pozitivnom smislu najnemirnija i uvijek željna dobre ‘šutke’. Od prvog odsviranog tona, pa sve do samog kraja koncerta, publika nije prestajala skakati i pjevati zajedno sa Štakorima. Bend je posebno oduševio obradom S.A.R.S.-ove pjesme „Buđav Lebac“ i svojom verzijom pjesme Slavonskih lola „Sve je ona meni“, a nakon zagrijavanja uslijedili su dugotrajni plesnjak i ‘šutka’.
 
 
Vinkovci su ovom večeri još jednom opravdali svoj epitet „grada rock ‘n’ rolla“, a vinkovačka alternativna mladež zahvalna je Walkowu što im omogućuje odrastanje u jednom drugačijem okruženju. Svoje zadovoljstvo izrazio je i Petar Pank na svom Facebook fan pageu statusom: „Hvala svim dobrim ljudima iz Županje i Vinkovaca što su nas srdačno i toplo primili. Uvijek je poseban osjećaj svirati u dragoj Slavoniji.“
 
 
By: Mirna Baličević
 
 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE