Nakon što je posljednji album ‘Šampionat 2013: Borba, frente, borba!’ omiljene nam audio – seks grupe Dregermajster Crew ugledao svjetlo dana 1. rujna bio je red da se održi njegova službena promocija. U sklopu portala napravili smo i recenziju albuma koju možete pročitati ovdje – RECENZIJA 
 
Tko se našao jučer povodom navedene prigode u KSET-u, nije zažalio, provod je bio zaista odličan. 
Show je započeo još prije koncerta ispred KSET-a, gdje se u obližnjem parku održavalo alkoholno zagrijavanje za događaj. Nakon što su se okupljeni počeli koncentrirati pred ulazom u KSET, nastupi su mogli polako započinjati.
Prije glazbenih nastupa, svjedočili smo nastupima breakdancera te se na video – zidu prikazivao film o nastanku breakdance, održavao se mali sat povijesti o ovoj grani hip – hopa.

Zatim su od izvođača na binu prvi pred okupljene izašli Fetbojsi, rap grupa s Trešnjevke koju čine Anto Jozelić ‘Feco’ te Stjepan Sabađija ‘Badžo’ aka ‘Bayal’. Simpatični Fetbojsi znameniti su po tome što imaju odličan način interakcije sa obožavateljima putem facebook službene stranice, gdje često objavljuju videe podrške, tzv. ‘shout – out’ koje im drugi šalju. Također, slično se može reći i za njihove live nastupe, pri kojima često zabave okupljene a takav slučaj je bio i u KSET-u.

 
 
 
Nedugo iza ponoći, kada su Fetbojsi ‘odrokali’ svoj planirani repertoar, na red su došle zvijezde večeri, članovi popularnog ‘Dregera’. Njihov nastup mogao bi se opisati kao ‘Čobanijada’ kao što je tijekom nastupa naglasio Vedran Bilandžija ‘Bili’. Naravno, u njihovom slučaju termin čobanijada je svakako kompliment a jednom riječju najbolje opisuje show i njihove ludorije na stageu. Čobanijada je i ime pjesme s posljednjeg albuma na kojoj gostuje Hrvoje Marjanović ‘Sett’ iz Krankšvestera a koji im se pridružio i jučer, a nakon sudjelovanja na pjesmi počastio je publiku freestyleom. Na istoj pjesmi sudjeluje i član osječkog Lošeg Utjecaja, Vedran Jalžetić ‘Phan’ koji je također gostovao na pjesmi ‘Adio’ s prošlogodišnjeg albuma te se prilikom izvođenja tog singla pridružio akterima na bini, kao što je to bio slučaj na koncertima u Vinkovcima (IZVJEŠTAJ) i u Osijeku (IZVJEŠTAJ) ranije ove godine. Od drugih repera, na bini su još sudjelovali i Tibor iz Represije na stvari ‘Šta je Bajo’ uz spomenutog Fecu i ostatak Dreger ekipe, a Feco je sudjelovao i u ‘Pit, srat, jebat mat’. Ovdje možete vidjeti kompletan repertoar koji su Dregeri rokali sinoć. 
 
   
 
 
 
 
Osim navedenih gostiju, treba spomenuti performanse poznate ekipe zabavljača u redovima Dregermajstera, Kalija koji se iz svoje stolice (na svakom koncertu ima svoju stolicu) dizao kada je bio njegov red, a u jednoj je situaciji Biliju ‘oduzeo prednost’ uletivši mu u vers pri čemu je nasmijao okupljene te Djubreta koji je poskakivao i svojim akrobacijama animirao publiku, uz naravno mikrofonske vještine. Ne smijemo zaboraviti Zembu i njegove vokalne sposobnosti, Kida, Bilija te za DJ pultom popularnog DJ Chilla. Zaduženi za odnose s javnošću, DJ Rofellos bio je također na uobičajenoj razini svog alkoholnog delirija pa se prilikom penjanja na prag na bini spotakao i navodno teže ozlijedio nogu. Legenda kaže da se povodom njegovog pada KSET još uvijek trese. Šalu na stranu, želimo popularnom Rafaelu brz oporavak!
 
     
 
Nakon što su oni kraju priveli svoj koncert, publika je u većinskom postotku napustila prostorije KSETa a nakon njih nastupali su DJ-evi NoDef i Flash91. Sam koncert pohodilo je oko dvjestotinjak euforičnih znatiželjnika, koji bi, ponavljam, trebali biti zadovoljni viđenim i odslušanim a među posjetiteljima zatekli smo i mnoge poznate zagrebačke repere. Cijena karte bila je simboličnih 15kn a nakon ponoći 20kn uz obavezno posjedovanje doživotne članske iskaznice KSET organizacije. Hvalevrijedan potez od Dregermajster je taj da je sav prihod namijenjen za djecu bez roditelja. To bi bilo to što se tiče ove zanimljive družine, uskoro će biti još nekakvih novosti u vezi njih, a o tome kada dođe vrijeme. Lijep pozdrav! 

Fotografirao: Vedran Jalžetić

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE