Dragi čitatelji, ovoga puta ugostili smo Slavonce iz Đurđenovca, sve popularniju grupu Milost. Što dečki sviraju, kako su se odlučili na poseban zvuk ‘funk ‘n’ roll’ i što planiraju dalje pročitajte u razgovoru. 

 

”Milostivi”, dobro došli. Za početak, možete li nam se ukratko predstaviti? Tko šta svira, a tko šta ne svira?

Dobar dan Vama i svim čitateljima i pratiteljima mixete hr!! Evo ovako, mi smo bend MILOST, dolazimo iz malog mjesta u srcu Slavonije Đurđenovac. Trenutačno nas je 6 u bendu, dvije gitare, vokal, truba, bas i bubanj.  Joza na trubi, Minarik na basu, Stojka na gitari, Grda na solo gitari, MIcko glas  i moja malenkost Ivan bubanj 🙂

 

Ime benda i glazba koju izvodite zvuče nespojivo. Zašto baš Milost, a ne npr. Nemilost?

Pa to je tako moralo biti, nismo previše o tome ni razmišljali, jednostavno “Milost”. To je nekakav možda naš odraz prema svijetu i nemam pojma…Ukratko, osuđeni smo na milost  (smijeh).

 

Koje godine nastaje Milost i tko je ”krivac” za nastanak ovog benda?

Sve je počelo krajem 2004. i početkom 2005., ako me sjećanje služi tako daleko, ali me baš i ne služi…Jednostavno smo se mi družili i prije osnivanja benda, znači prijatelji smo oduvijek, slušali smo sličnu muziku, pričali o nekim sličnim stvarima  i igrom slučaja svatko od nas je imao nekakvo, mogli bi reći, osnovno predznanje. Sami začetnici smo svi skupa, ali eto, nekako smo to potencirali najviše basist Minarik i ja. I dalje se nastavilo..

 

 

Dolazite iz Đurđenovca. Kakva je tamo glazbena scena?

Đurđenovac je predivno malo mjesto, puno zelenila, ali s glazbom baš i nema veze, jednostavno je sredina premala, nema scene, nema bendova, možda je i to jedan od razloga što smo osnovali “Milost”, iako mogu slobodno reći da su neki klinci kroz sve ove godine malo zapazili i nas i eto, započeli nešto svoje. Nadam se da će se to i nastaviti i da će naravno biti uspjeha, naravno više nego što smo mi imali 😀

 

Svirate funk ‘n’ roll. Koji su bendovi bili vaši uzori na početku? Svirate li i koje njihove covere ili samo autorske stvari?

Ma mi smo to tako nazvali iz šale  funk”n”roll. A gle klasika, Kojoti, Urban , Psihomodo pop, Majke, Orgazam, EKV…i tako. Nekada davno smo svirali obrade Satana Panonskog (Odrežite sise, Oči u magli, Slavica…), ali s vremenom smo to izbacili, sad trenutačno malo od obrada sviramo Đubrivo, KUD Idijote, Psihomodo pop, onako pozitivno samo 🙂

 

SPOT ZA PJESMU ‘ASEKSUALAN’

 

 

Iza vas su dva albuma, prvijenac ”Prerija” iz 2007. godine, te ”Prerija II” izdan 2010. godine. Kad možemo očekivati novi album od vas? Radite li na novim stvarima? I hoće li se album zvati ”Prerija III”?

Novi album mi snimamo od 2010. godine, od tada smo već dva puta bili u studiju, ali eto, jednostavno nikako da se to skrpa, završi, treba tu imati i love, a dalje ti ne trebam objašnjavati.. 😉 Imamo novih pjesama i polupjesama za još dva albuma, nadam se da ćemo to ove godine konačno završiti.

 

Koliko često nastupate i kako ja publika prihvatila ”Milost”?

Ovisi o tome tko nas i kada zove, mi smo željni svirke, eto ovim putem mogu reći da tko god nas želi pozvati neka se slobodno javi na našu facebook stranicu MILOST (https://www.facebook.com/pages/MILOST/114338679150?ref=hl) Nekada bude 3 svirke mjesečno što je super, ali nažalost nekad nema svirke po 3 mjeseca, sve nekako varira. Pa skužio sam da onako dosta ljudi je čulo za nas, pogotovo za našu pjesmu i spot ASEKSUALAN  koju smo izdali za Croatiu Records prošle godine i naš spot se zna tu i tamo zavrtiti na CMC-u.

 

Ulazimo polako u zadnju četvrtinu 2013. Jeste li imali kakve proljetne/ljetne turneje? I što se planira napraviti do kraja godine?

Nema nikakvih turneja, mislim da je to kod nas nemoguće, sviramo gdje god nas zovu, a to nam je i jedini cilj , do kraja godine svirati i svirati :)))

 

 

Kad se može očekivati iduća ”gaža”?

30.8. smo također na svirci u Borovu, festival. Tko god može doći, neka dođe!!!

 

I za kraj ovog ugodnog druženja, što imate za poručiti fanovima, hejterima, glazbenicima i ostalima?

Pa ništa posebno, volite se, ljubite, radite ono što volite raditi i živjeli .

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE