Za početak, zašto Opaki? Zašto jahači? Zašto vatrenih? Zašto riffova? Zašto iz? Zašto pakla?

Ime je nastalo kao odgovor na sve bendove koji imaju opaka, opasna imena, a zapravo sviraju glazbu za curice, bez stava, bez ideje,  kojima je jedini cilj dobro se prodati i nastupati na Euroviziji .

Dakle, ”trojac” ste. Tko je prvi Jahač, tko drugi, a tko treći?

Nedostaje nam četvrti jahač da bi bili četiri jahača Apokalipse, ali shvatili smo da smo toliko opaki da nema potrebe za četvrtim. Ekipu čine voditelj kampa Marko na bubnjevima, elektromonter iliti elektrofrik Marino na gitari i dobar glumac loših filmova Peđa, na basu i vokal.

 

Kako je napisano na Youtube-u, ”Potreseni stanjem u kojem se našao rock and roll, ovaj opaki trojac odlučio je uzeti onu stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock and rollu njegov pakleni sjaj.’’, koliko je zapravo naša rock scena u lošem stanju? Možda zato što su riffovi iz Raja? (smijeh)

Rock scena zapravo ne postoji, pojavljuju se neki kvazi bendići koji su kratkog vijeka (čast izuzetcima), sve što valja već odavno je palo u zaborav. Rock scenu ubili su neke face iz izdavačkih kuća i urednici glazbenih programa koji su se spustili s  brda pa nam sad prodaju pobjednike Talent showa pod rock and roll. Svi bi htjeli pare, nažalost došlo je do kroničnog pomanjkanja muda u Rvata.

 

Kako je publika prihvatila Jahače? Ima li kakvih ‘’hejtera’’?

Hejtera ko salate, to je naš mentalitet. Bendovi se mrze, misle da su si konkurencija, a ne kuže da glazba nije trčanje na 100 metara s preponama.

 

Koji su vam ‘’uzori’’ i kakav se sve repertoar može čuti na gažama?

Sve što  smo do sada čuli u životu ostavilo je traga, svako od nas sluša neku svoju mjuzu, ali bitno nam je da smo našli zajednički jezik. Na koncertima sviramo isključivo naše stvari, nema potrebe za još jednim cover bendom.

 

PJESMA ‘KRAJ’

 

Singlovi ‘’Za Nas’’, ‘’Kraj’’, ‘’Lagana’’ su tu. Priprema li se album možda?

Trenutno nemamo para da snimimo full album, ali nešto ćemo iskemijati u kućnoj radinosti. 

 

Od 2011. do današnjeg dana, koliko su Jahači uspjeli vratiti sjaj R&R-u?

Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo.

 

Kakvi su planovi za ostatak godine?

Evo vrtimo se po nekim ljestvicama i za sada nam dobro ide, u planu je mini turneja na jesen  i snimanje spota  za još jednu stvar.

 

I za kraj, što poručujete fanovima, NEfanovima i svim ostalima?

Pamet u glavu, dupe uza zid.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE