Poštovatelji i obožavatelji grupe ‘Nirvana’ sinoć su mogli doći na svoje u podrumu popularnog osječkog kluba ‘Tufna’, gdje su svoj performans održali švircarski Nirvana tribute band ‘Smells Like K Spirit’. Kako i sami sebe ne vole nazivati cover, već tribute bandom, trojica glazbenika, Timmy kao gitara i glavni vokal, Donn kao bass i Hedi kao bubnjar odlučili su Osječanima predstaviti pjesme grupe Nirvana u posebnom, ali opet prepoznatljivom stilu.
 
Prostor koncerta bio je prilično zagušljiv i po svojim kvadratima nedovoljan za sve fanove koji su došli poslušati koncert, ali je bend nastojao zadovoljiti uši svih koji su se na neki način uspjeli probiti do glavne prostorije podruma u kojoj se izvedba događala. Ulaz je koštao 10 kn, a uz ulaz se dobivao i bon od 10 kn s kojim se mogla naručiti i rakija. Prikladno samom eventu, ali u ipak neprikladnom prostoru za održavanje izvedbe, Smells Like K Spirit dobrih je dva sata peglao sve poznate Nirvanine pjesme.
 
 
Vidjevši kako je publika dobro reagirala i kako je bend zadovoljan samim prijemom publike dokazale su mnoge moćne, gotovo autentične izvedbe pjesama poput ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Rape Me’, ‘Come As You Are’, ‘Heartshaped Box’, ‘Polly’, ‘The Man Who Sold The World’ ili npr. ‘Pennyroyal Tea’ i ‘In Bloom’. Grupa je toliko bila scenski i glazbeno uvježbana da su u nekim trenutcima publiku uspjeli uživjeti u koncert prave Nirvane, kao da ispred njih sviraju Kurt Cobain, Krist Novoselić i Dave Grohl. Dokaz tome svakako su bile i razne ‘šutke’, interakcija s publikom komunikacijom tipa: ‘Kurt Cobain nikada nije umro, on je još uvijek živ’, ‘Hvala Vam, uistinu ste genijalna publika’ itd., čime stvarno Osječani mogu biti ponosni jer su uspjeli na par sati oživjeti duh jednog od najpopularnijih bendova ikada.
 
Povremeni problemi s mikrofonijom, usijana i vruća atmosfera u malome prostoru i popriličan broj posjetitelja stvorili su pravu klupsku zabavu koja se temeljila na pravom grunge stilu, bez neke pretencioznosti, već samo s glazbom koja je uostalom bila najbitniji element cijeloga koncerta. Nakon koncerta članovi grupe rado su se slikali s posjetiteljima, a publiku su u daljni noćni život pozdravili s nekima od najvećih hitova Nirvane poput ‘Lithium’ ili ‘Dumb’.
 
 
Jedna veoma kvalitetna večer mogla se naći upravo u prostorijama kluba Tufna, gdje se uz prizemlje, gdje se provodila disco i dance glazba, moglo nakratko zaviriti u podrum kluba, koji je bio rezerviran za grupu Smells Like K Spirit. Povratak u slavno doba Kurta Cobaina i ostale dvojice svakako je bio prisutan, a momci iz tribute banda svoj će pohod, nadamo se,  uspješno nastaviti dalje po ostalim europskim klubovima.
 
Fotografirao: Vedran Jalžetić
 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE