S nama je danas Mario Marčinko. Član Rezervnih Dijelova iz Karlovca. To je mladi bend, zapravo jedan garažni bend. Što je to garažni bend?

Garažni bend je bend koji najviše svira u garaži, a manje po nekim nastupima i to za nula kuna. Dakle, svirali smo u Dugoj Resi za ništa. Obećali su nam grah, a grah su nam pojeli, pivo nismo dobili i besplatno smo svirali. To ti je garažni bend koji bi htio nešto napraviti i probiti se negdje. Kada smo svirali dvaput u Collegu, svirali smo za litru i vodu, a sada smo prvi puta u Dugoj Resi svirali za pivo, ali bili smo taj dan tisuću kuna u minusu. Taj dan su nam ukrali snimač koji smo platili sto eura, bubnjaru su ukrali palice, i kada smo zbrojili benzin i sve ostale troškove bili smo tisuću kuna na gubitku, a dobili smo svatko jedno pivo i još je gazda u prostoru za probe ostavio škrinju sa sladoledima i svi su mu pojeli sladolede pa nam je i za to ispostavio račun od 300 kn kojih smo mu morali dati. Dakle, to ti je garažni bend, kada si u minusu da bi zasvirao negdje.

 

Ovo je jedna od najboljih definicija u mom životu. Koliko dugo postojite?

Počeli smo svirati 2010. pred dane piva (kolovoz). Tada smo baš počeli. Nas troje je kupilo jednu gitaru pa smo se malo raspodijelili po ostalim instrumentima.

 

I sada nakon tri godine vas u bendu ima koliko?

Četvero. Raspoređeni smo tako da imamo basistu, dvije gitare te bubnjara koji je ujedno i pjevač.

 

Pa vi ste jedan od izuzetno rijetkih bendova koji imaju bubnjara za pjevača.

Istina, teško je zbog prijelaza na bubnjeve, nije nimalo jednostavno i mikrofon ti stalno mora biti na ustima.


 

Jesu ti glazbeni uzori isti sada kao i prije tri godine kada ste počeli?

Promijenili su se. Počeli smo sa nakanom da ćemo svirati „Iron Maiden“, „Black Sabbath“, „AC/DC“,…

 

…dakle kao neka mješavina hard rocka i metala?

Da, ali više hard rocka. Sada više sviramo domaći rock i imamo par autorskih pjesama. Dakle, uopće nismo žestoki kao što smo planirali biti. Trenutačno su nam uzori Zabranjeno Pušenje, Prljavci, i ostatak ex-Yu rock scene.

 

Gdje vam je bio prvi nastup?

Prvi pravi nastup nam je bio na Vagi prošle godine. Tu smo s autorskom pjesmom svirali. Sj***** su nas tehničari jer su prije nas pjevali reperi, a znaš da oni pjevaju na playback, a mi smo bili prvi koji koriste instrumente, i basistu uopće nije bio spojen kabel pa smo svirali bez basa i bubnjaru (pjevaču) je bio isključen mikrofon prvih par sekundi.

 

Dakle vi dečki nemate nikakvu glazbenu podlogu i nikakvo glazbeno obrazovanje?

Ne, nemamo.

 

Dakle vi ste obični dečki s ulice koji ste odlučili napraviti bend?

Da, tako nešto. Konkurencija je velika, ali nitko nema niti jedan hit. To je ono što nedostaje današnjoj sceni. Prije bi nas sto bendova bilo par hitova, a danas nema ništa.

 

Koji su vam sljedeći nadolazeći nastupi?

Ići ćemo na Vagu i ove godine, a također ćemo imati gostovanja po Dugoj Resi te po karlovačkim rock kafićima. Dakle, mi sviramo 20-ak cover pjesama i par autorskih.


 

Koliko imate autorskih pjesama?

Na YouTubeu imamo objavljene 4 pjesme i još radimo na ostalim pjesmama.

 

I da mi kažeš tko svira u bendu Rezervni Dijelovi?

Gitara: Antonio Perašin; bas gitara: Marin Volarić; bubnjar i vokal: Dominik Svilić (te naš gost Mario Marčinko također kao gitarist).
 

Zahvaljujemo Vam se na gostovanju u miXeti i želimo Vam sve najbolje u vašoj budućoj karijeri.

Uredila: Valentina Stantić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE