Jučer se u organizaciji Nove TV u dvorištu dvorca Eltz u Vukovaru održao koncert Prljavog Kazališta i Colonije povodom ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Zabavni program počeo je oko 20 sati nastupima različitih KUD-ova među kojima bismo naveli KUD „Vrbje“ iz Vrbja te su nastupili i Vukovarski Golupčići.




U točno 21:30 Prljavo Kazalište počelo je s nastupom! Kao udarna igla počela je pjesma „Sve je lako kad si mlad“ koja se nastavila s pjesmom „Pisma ljubavna“. Nakon toga su odsvirali pomalo zaboravljenu pjesmu „Kao ja da poludiš“ na kojoj je kao gost nastupio saksofonist Marko Križan. Pravi show je napravio Mladen Bodalec koji je za vrijeme izvođenja pjesme „Kiše jesenje“ sišao s pozornice među publiku. Nakon toga je uslijedila jedna pjesma koja se tek treba ustaliti kao njihov hit, a to je „Djevojka od milijun dolara“. Zatim niz ljubavnih pjesama koje su počele s pjesmom „Ma kog me Boga za tebe pitaju“ da bi se nastavile pjesmom „Tu noć kad si se udavala“ i privele kraju s pjesmom „Na badnje veče“. Houra ju je nazvao pjesmom za sve žene te je zamolio ženski dio publike da s njime otpjevaju pjesmu „Ako tražiš nekoga“. Kako se pjesma privodila kraju, njihov basist Dubravko Vorih je odradio solo dionicu te je izmamio veliki pljesak mnogobrojne vukovarske publike. Nakon toga je Dubravko sam odsvirao i otpjevao vječni evergreen „Stand by me“. Uslijedio je još jedan veliki hit „prljavaca“ – „Heroj ulice“, da bi nakon toga odsvirali „Korak po korak“, pjesmu nakon koje se popularni Jajo bacio na pod i pravio onesviješten. Ubrzo ga je podignuo jedan od pratećih članova grupe te je Jajo ustao i nastavio svirati. Sve je izgledalo kao dobra gluma. Koncert je nastavljen pjesmama „Ipak“, „Lupi petama“, nakon koje je održan i Jajin kraći govor te „Mojoj majci“. Nakon toga uslijedio je veliki plesni hit „Ne zovi mama doktora“. Za vrijeme pjesme „Previše suza u mome pivu“, Jajo se spustio u publiku, da bi se nakon toga vratio na pozornicu i nastavio sjajnu komunikaciju s prisutnom publikom. Ovoga puta naredio je da pjesmu pjevaju samo muškarci te je počeo pjevati „Mi pijemo…“ na što se muški dio publike nadovezao s „…cijeli dan i noć“. Tada je počelo nadglasavanje muškog i ženskog dijela publike i po završetku nadglasavanja nastavljeno je s pjesmom „Mi plešemo“ koja je ovoga puta ipak zvučala „Mi pijemo“. Za sam kraj odsvirana je popularna „Marina“, a na pozornicu se popelo pet djevojaka i završile pjevajući s Mladenom Bodalecom.




Nakon Prljavog Kazališta, uslijedio je nastup popularne vinkovačke pop –dance grupe Colonia. Ekipa predvođena uvijek nasmijanom Indirom nastup je započela starim hitom „Oduzimaš mi dah“. Nastup je nastavljen u ritmu starih hitova poput „Dok ljuljaju se kreveti“ i „Plamen od ljubavi“ te nešto novijeg hita „Tako ti je mali moj“. Indira je nakon toga pozvala jednu djevojku na pozornicu koja je otpjevala refren pjesme „Za tvoje snene oči“ te je uslijedila navedena pjesma. Uslijedile su pjesme „Ti si moje mirno more“, „Tisuću i jedna noć“, a za vrijeme pjesme „Svijet voli pobjednike“, točno u ponoć, upriličen je vatromet. Redale su se pjesme „Hladna soba“, „Najbolje od svega“, „Lažu oči moje“, „Laž za laž“ i „Gukni golube“ ipak bez članova Slavonia Benda. Kako je sama rekla, Indira je „za svoju dušu“, na oduševljenje publike, otpjevala hit Marinka Rokvića „Skitnica“. Na kraju pjevala je pjesmu „Sretni ljudi“, a nastup je završen velikim hitom iz 80-ih „Sweet dreams“ grupe Eurythmics. 





Vukovar je ponovno bio svjedok koncertima dvije velike grupe, što je vrlo dobro za noćni život ovoga grada. Za sam vam kraj želimo sretan, kako neki kažu, drugi najvažniji dan u povijesti samostalne Hrvatske – ulazak u Europsku Uniju. Nastavite nas pratiti, donosimo vam neku novu, europskiju priču 😉

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE