Mixeta je novinarsko – umjetnički projekt koji djeluje u sklopu istoimene Udruge i istoimenog glazbenog portala na web adresi mixeta.net.

Projekt je nastao 10. siječnja 2013. godine, idejni začetnik portala je Matej Lazić Švogor, a s njime su ga pokrenuli studenti Medijske kulture te Kulturalnog menadžmenta Odjela za kulturologiju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Promocija i pisanje o glazbi i ostalim oblicima umjetnosti, implementiranje novinarstva u umjetnost, praćenje kulture na ovim područjima te kontinuirano razvijanje kulturne scene i kulturne svijesti temeljni su čimbenici po kojima se projekt vodi.

Ekipa koja je uključena u projekt sastoji se od šestorice članova te brojnih čestih ili rjeđih vanjskih suradnika. Članovi se bave pisanjem duže vrijeme, neki su surađivali s drugim blogovima, neki su pisali o glazbi i ranije, sportu, recenzirali filmove, albume i sl., neki su pisali za druge portale izvještaje, vijesti, osvrte ili recenzije, a neki se bave glazbom te su uključeni u ostale oblike umjetnosti.

Mixeta je, također, prilika neafirmiranim novinarima da dobiju priliku i pišu o umjetnosti, a poruka ljudima koji se žele dokazati u svojem glazbenom stvaralaštvu da nam se  jave i da predstave svoje umijeće putem razgovora ili video snimki.

Udruga Mixeta djeluje kao samostalna, neprofitna, nevladina, humanitarna udruga osoba koje su dio kulturne i umjetničke scene u Hrvatskoj i šire te njihovih suradnika te osoba koje su profesionalno i moralno ujedinjene istim ciljevima i zadatcima, potiče i pruža pomoć svojim članovima, promovira glazbenu umjetnost te ostale umjetnosti subkulturnih vrijednosti na području Republike Hrvatske te potiče samosvijest i društvenu, kulturnu i ostalu afirmaciju.

Glazbeni portal mixeta.net djeluje kao web stranica koja u svojim sekcijama (intervjui, izvještaji, recenzije, kolumne, najave i vijesti) surađuje s umjetnicima te komunicira umjetničko stvaralaštvo, kao i poticanje glazbenog novinarstva na području Republike Hrvatske i Balkana.

Projekt je nekoliko mjeseci imao i svoju istoimenu radijsku emisiju na studentskom radiju UNIOS, s tendencijom povratka u svijet radija u narednom periodu.

Za sve upite, nedoumice ili pak kontakt javite nam se na službeni mail: mixeta@net.hr

Prvotnu web stranicu dizajnirao i napravio: Domagoj Bilić.
Za trenutni izgled zaslužan: Chempo
Članovi miXete su:

Mislav Bartoš

Marko Kaselj

Bruno Koić

Marko Leskovar

Bruno Mitrović

Ivan Šimić

Svaki članak na portalu mixeta.net u potpunosti je vlasništvo njegovog autora. Za svaki oblik korištenja članka u druge svrhe javite se na naš službeni e-mail ili kontaktirajte autora članka.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE