Popularni glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni jučer je uz svoj prateći bend u osječkom Kazamatu održao veoma uspješan koncert. U organizaciji agencije Luminis te s Coca Colom kao glavnim sponzorom, Gibo i njegova ekipa publici su priredili pravu atmosferu punu pozitivne energije gdje je Gibo, kao i na svakom svom koncertu, prisutnima promovirao zajedništvo, mir, ljubav i međusobno poštovanje. Kazamat je bio ispunjen u potpunosti gdje je bilo prisutno oko tisuću i pol ljudi te se prostor pokazao izvrsnim za neke buduće ljetne glazbene manifestacije.

 

Koncert je najavljen za 21 sat, no počeo je 45 minuta kasnije, kada se popratna glazba ugasila i kada je na pozornicu došao raspoloženi pjevač gdje je odmah pozdravio mnogobrojne prisutne i najavio kako će ovaj koncert trajati dok god ga glasnice budu služile. Može se reći da je tako i bilo jer je koncert trajao punih 2 i pol sata, u kojima su se mogli čuti brojni Gibonnijevi hitovi i ponešto novih pjesama s albuma ’20th Century Man’, albuma na engleskom jeziku namijenjenom za strano tržište. Gibonni je preletio preko svog repertoara i u neprestanoj komunikaciji s publikom te s pokretima i stilom izvođenja podsjetio je na The Bossa – Brucea Springsteena u svojim najboljim momentima na pozornici. Počevši koncert sa ‘Činim pravu stvar’, Gibonni je napravio mix starijih i novijih pjesama pa se odmah nakon čula naslovna stvar s pretposljednjeg albuma ‘Toleranca’, zatim je poželio sreću mladoj osječkoj tenisačici Donni Vekić za finale teniskog turnira uz pjesmu ‘Ne odustajem’. Neprestano se zabavljajući s bendom i prenoseći anegdote i pošalice publici, u jednom trenutku uzeo je i kameru od kamermana te snimao posjetitelje koncerta istovremeno pjevajući ‘Dvije duše’.

 

Bilo je vrijeme i za izvođenje neke od novih pjesama, pa je tako na pozornicu došao puhački trio iz grupe ‘October Light’, a izveli su pjesmu ‘Ain’t Bad Enough For R’n’R’. Prisutni su veoma dobro prihvatili pjesme na engleskom jeziku, a Gibo je u komunikaciji s publikom iznio i kako se protivi Youtube-u i sličnim internetskim servisima koji događaje s koncerta prenose i onima koji nisu bili tamo, pa se tako po Gibinim riječima ‘gubi čar trenutka’. Slijedile su pjesme s Tolerance ‘Zamoli me’, ‘Žeđam’ i na hrvatskom i na engleskom jeziku te ‘Slavim ove dane što si tu’, kada se na pozornicu popela gošća koncerta Ivana Husar te s Gibom otpjevala nekoliko pjesama umjesto Maye Azucene. ‘Tempera’ i ‘Libar’ dobro su poznate Gibine uspješnice koje su izazvale prave emocije, a Gibonni je dao priliku jednoj gledateljici da se popne na pozornicu i otpjeva ‘Libar’ do kraja. Atmosfera događaja nije se gubila ni u jednom trenutku te se nijednom nije mogla osjetiti monotonija, a dodatnu euforiju Gibonni je potkrijepio izlaženjem u publiku dok je pjevao pjesme ‘Oprosti’ i ‘Vrime da se pomirim sa svitom’, gestu koju je napravio i tri godine ranije u Gradskom vrtu. Za kraj koncerta ostavio je svoje najuspješnije pjesme poput ‘Zlatnih godina’, ‘Ovo mi je škola’ i ‘U ljubav vjere nemam’, a konačan pozdrav s Osječanima i ljudima koji su došli iz daljih krajeva ostvaren je s pjesmom ‘Dobri judi’.

 

 

Možda bi upravo biser koncerta, osim, naravno, pjesama, bio taj ‘obiteljski’ kontakt s publikom kojeg Gibo uvijek maksimalno nastoji ostvariti. Teško da se u manjem obliku eseja može opisati kakva je atmosfera i kakav je doživljaj s koncerta ostao, ali jedno je sigurno: Gibonni je iskusan glazbenik koji zna kako napraviti koncert za pamćenje i koji vješto, već godinama uspijeva održati kultni status među slušateljima. Jučerašnji koncert bio je dokaz toga.

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE