Održan je još jedan Idemo Otok u Ludbregu, festival alternativne glazbe koji je prvotno pokretnut radi promocije demo bendova, a koji je prerastao u jedan od najvećih festivala u regiji. Festival se održavao od 5. do 7. srpnja, a više od 3000 posjetitelja došlo je u Ludbreg kako bi prisustvovalo dvodnevnim događanjima. Idemo Otok već tradicionalno ugošćuje neafirmirane bendove iz Hrvatske, kao i bendove iz susjednih zemalja, podršku pružaju i afirmirani bendovi. Ovogodišnji headlineri prvoga dana bili su Cold Snap i Motus, a drugoga dana Postolar Tripper i Bakterije. Prvoga su dana organizatori već oko podneva pripremili posjetiteljima dobro poznati Otok mladosti na kojemu se tijekom dana, iščekivajući večernji program, vrijeme kratilo nogometom i „frizbijem“, dok su oni malo ekstremniji vrijeme provodili spašavajući tenisice iz prljavog jezera „za dvajst kuna“.




Cold Snap prvog je dana imao promociju svog trećega albuma“World War III“ , s kojega su odsvirali desetak pjesama, uz nekoliko pjesama s prva dva albuma. Frontman Jan Kerekeš podigao je atmosferu kao i na svakom njihovom koncertu. Nakon Cold Snapa na binu je došao legendarni zagrebački hard-core punk bend Motus. Uz stare hitove poput „Duge Noći“ na noge su podigli nove i stare obožavatelje. Tog je dana pažnju publike privukao i australski bend Mystery koji je zasvirao dobro nam poznati hit „Motori“. Tijekom njihove svirke publika se počela prebacivati na drugi stage, gdje se zabava nastavila do ranih jutarnjih sati uz DJ-eve koji su rasplesali publiku uz ritmove ska, reggae i techno glazbe.




Drugog dana bilo je najavljeno loše vrijeme, no to nije obeshrabrilo posjetitelje i izvođače da ostanu na Otoku. Nakon smirivanja oluje program je započeo s čakovečkim Bakterijama za čijeg se koncerta publika počela vraćati na kišom natopljen Otok Mladosti. Nikome nije smetala kiša, a nastavili su nas zabavljati domaći dečki iz Hir-a koji su publiku svojom glazbom i nastupom vratili u najbolje doba 80-ih. Jantar, ivanečki reper koji je nastupio s Kalijem, Scriptorom i Kolakom promijenio je glazbeni tok festivala sa svojim posebnim, po mnogima kontroverznim stilom.




Festival su kraju priveli grupe No More Idols i Bender, a Postolar Tripper rasplesao je pokislu publiku svojim hitovima poput „Nataša“ , „Balada o Viliju i Vesni“… iako je publika bila mokra do kože to je nije spriječilo da dobrim plesom zatvori festival.
Sama organizacija festivala bila je za svaku pohvalu – u redovima za hranu i piće čekalo se 5-10min, uz malu zamjerku vezanu za nedostatak ekološih zahoda. Kada se drugog dana spustila oluja organizatori su sav program sa drugog stage-a premjestili na glavni stage te tako sa malim kašnjenjem festival priveli kraju.
Ovaj festival potpuno je opravdao svaj naziv, ni u jednom trenu ne prekidajući program unatoč prognozi i oluji koja je obavila Ludbreg.

Galeriju s festivala pogledajte 
OVDJE

 

By: Iva Samardžija

Fotografirala: Nera Hamilton

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE