Grad na Dravi jučer je bio poprište vrhunske glazbene zabave. U organizaciji raznih poznatih festivalskih udruga i kolektiva poput Ferragosto Jama/Kluba Dostave Zvuka, Big Mama Sessiona, Revolt Dj’s, Brlog Predstavlja, VuBass, UK Train i dr. održan je odličan hip-hop/techno/bass party intrigantnog imena ‘Je*eš tulum ako ga se sjećam’ u osječkom koncertnom prostoru ‘Klub Mini Teatar’.

Početak ‘zaboravljenog’ tuluma počeo je oko 22h. Prvi je pred malobrojne okupljene izašao DJ Chill, zagrebački DJ poznat i kao član Dregermajster Crewa. Nakon što je on zagrijao publiku, na bini su mu se oko ponoći pridružili i ostali članovi popularnih Dregera, te na vrhuncu večeri u jednosatnoj glazbenoj priredbi podarili okupljenima, kojih je bilo prilično više nego početkom partyja, jedinstven glazbeni užitak. Tokom tog jednog sata, izveli su 10ak svojih pjesama, te su i ovog puta nakon Vinkovaca, najveće iznenađenje publike izveli akrobacijama na bini na zvukove poznatog hita ‘Barbra Streisand’ te na melodiju poznate Vucine ‘Volim piti i ljubiti’. Kompletan repertoar koji su DJ Chill, Kiddara, Bili, Kali, Đubre, Thing, Rafaelo i Zembo izveli sastojao se većinom od pjesama sa posljednjeg albuma ‘Rostna piva i mlada prknad’, a još jedna zanimljivost je da im se za vrijeme pjesme ‘Adio’ na pozornici pridružio član osječkog Lošeg Utjecaja Phan, kao i poznati osječki hip-hop entuzijast i fotograf Danijel Grbić ‘Čaruga’.

Poslije njihovog nastupa dobar dio publike je napustio party, no oni koji su ostali mogli su uživati u predstavama koje su priredili mladi zagrebački MC Tone Tuoro, koji, usput, danas u zagrebačkom Phat KSET-u predstavlja svoj prvi EP. Uz njega, nastupali su brodski beatboxer Yula iz kolektiva Brlog Predstavlja, domaći DJ Pips – Big Mama Session,đakovački dvojac DJ D’Noizz i VJ EM iz UK Traina, DJ Max iz Valpova, član Revolt DJ’s-a, te naposljetku DJ KULA iz vukovarskog VuBassa i DirtyBeatza. Oni su publici uz hip-hop zvukove puštali i drum&bass, dubstep, trap, breakbeat, future garage, ghetto funk itd te ni tu zabava nije izostala.

U svakom slučaju, jučer je bilo iznimno zanimljivo te je cijena ulaznice od 20 kuna bila zaista nevažna obzirom na provod koji se mogao doživjeti u Mini Teatru. Nakon tuluma kojeg se, vjerujemo, mnogi uistinu ne sjećaju, miXeta ide dalje, četvrti mjesec postojanja je iza nas, čitajte nas i preporučite drugima!

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruge

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE