Ovaj petak na redu je još jedan reper, mladi umjetnik Luka Naplačić aka Kalu, inače skroman momak iz Rokovaca pored Vinkovaca koji je od samih početaka miXete bio veliki ‘supporter’ ove ideje.

Poželimo mu dobrodošlicu!

Službeni Youtube kanal Kalu-a

Za početak Luka, kako si?

Prije svega pozdrav svima u miXeti i onima koji prate miXetu. Odlično sam, a Vi?

Moglo bi i bolje ali guramo 🙂 Neizbježno pitanje, kako je sve počelo, što vas je najviše privuklo u rap glazbi? Tko vam je bio uzor?

Počelo je davno, jako davno. Na nagovor prijatelja iz ulice, tada sam još bio klinac. Mislim 6. razred osnovne, od tada je sve krenulo. Najviše me privuklo to što se kroz ovu vrstu glazbe možeš izraziti točno onako kako želiš .
Uzori su mi tada bili Edo Maajka i 2Pac.

Vaše viđenje današnje scene? Favorit?

Današnja scena je poprilično dobra, ima jako puno novih, talentiranih i sposobnih momaka tako da nemam zamjerki. Favorita nemam al’ mi je dobar onaj Kalu (smijeh), fora mi je ona cura iz Batrljak Krua, baš roka pravo.

U petom mjesecu trebao bi izaći vaš prvi demo album, kakvi su dojmovi, što nas čeka?

Točno tako, planovi su da u 5. mjesecu demo bude vani pa se eto iskreno nadam da će se planovi ostvariti. Za dojmove mogu samo reći da je jedan od njih bio nevjerica da napokon snimam demo koji sam od samih početaka htio snimiti. Čeka Vas puno dobrih rima.

Ima li ih i koja će to biti gostovanja na vašem demo prvijencu?

Gostovanja ima, od početka snimanja sam odlučio da ih bude jer mi je čast snimati s ljudima koji su na demu. Sinjor, Siky, Proffy & Jopa (True Crime), Rima, Choky, Danny i Tolle su ljudi koji gostuju na albumu.

Smatrate li da ste napredovali u odnosu na proteklih nekoliko godina?

Da, svakako, ne samo da sam ja primijetio nego su i drugi koji prate moj rad to primijetili. A to mi puno znači.

S kojim reperom ste najviše surađivali dosad?

Hmm, definitivno sa Krešimirom Markobašićem tj. Sinjorom, jer uz njega sam i počeo repati. I sa Lukom Čolakovićem – Chokyem naravno.

Dio ste Black Thing ekipe, vinkovačke rap ekipe?

Dio sam toga i jako mi je drago zbog toga 🙂

Koje ste još glazbene suradnje sa reperima ostvarili?

Bilo je tu dosta suradnji, neke od njih su sa Chokyjem, Playmakerom, Akyjem, Chiwyjem itd.

Kakva je tematika vaših pjesama najviše?

Sve zavisi od raspoloženja i inspiracije. Šarolika je, to jedino mogu sa sigurnošću reći, u početku je to bilo više ’emo’ a sad sam to malo promijenio, kasnije ‘ko zna.

Demo album izlazi uskoro, osim toga, spremaju li se još kakva izdanja, što imate u planu?

Da, upravo sam u dogovoru sa L-Patronom i danas počinje snimanje spota za stvar ‘Djetinjstvo’ koja je i najava za demo. Osim toga, planira se i neka promocija albuma, ali o tome kad se bude nešto više znalo. Ali sve u svemu, trenutno se radi punom parom.

Što se najviše vrti u vašim slušalicama?

U zadnje vrijeme Krankšvester i Dregeri, a inače slušam samo sebe (smijeh).

Završili ste policijsku akademiju, postoje li nekakve pošalice među ekipom povezane sa vašim zanimanjem?

Da, završio sam prije nešto više od godinu i 4. mjeseca i da napomenem da još čekam poziv u službu, eto kakva nam je država. Naravno da postoje, od viceva o policajcima pa do kojekakvih gadosti (smijeh). I često me znaju pitati kako to reper a murjak?! Ali svjesni su i oni da je stanje takvo kakvo je i da nema biranja. No ne smeta me to, i to je posao kao i svaki drugi, netko na njega gleda sa gađenjem, a netko mu se divi.

Zadnje pitanje – pohvale, kritike, pozdravi i ostalo?

Hvala Vama na pozivu za intervju, odlično radite ovo, samo tako nastavite. Kritika nemam, a šaljem pozdrav svima koji prate moj rad i cijene ga, pozdrav bratu Ilijasu koji je pomogao da se demo snimi i bez kojeg ne bi bilo dema. I veliki pozdrav Martinikus, neka alergija prođe što prije. Pozdrav i svima tu u miXeti, još jednom! Peace, mrcine!

Kaluov facebook profil

Želimo vam svu sreću u nastavku karijere, ne sumnjamo da će EP proći dobro kod publike, i nadamo se nastavku kvalitetne suradnje i dalje!
Nakon prvomajskog odmora, i gornjeg intervjua, posao se nastavlja. MiXeta uskoro bilježi četvrti mjesec rada, no bez vaše podrške, dragi čitatelji, to ne bi bilo ostvarivo. Vaš omiljeni glazbeni blog nastavlja dalje, u petom mjesecu samo red, rad i disciplina! Živjeli!

 

Fotografirali: Igor Bellian, Kristijan Cimer i Daniel Antunović

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE