Noćni bar Plus u Vinkovcima još je jednom bio poprište rap događanja. Nakon koncerta General Woo-a, jučer je ugostio Black Thing party za ekipu vol. 2. Pred malobrojnom publikom koncert su održavali gotovi svi vinkovački reperi.

Prvi je ‘majk’ preuzeo Deyo, naš nedavni gost te standardno dobrom predstavom zabavio prisutne, dok su mu u prvim redovima podršku pružali ostali akteri skačući okolo i repajući dobro poznate Deyine starije te novije pjesme uz pokoji vers iz pjesama koje je snimio sa Dregermajster Crew-om.

Glavnu riječ zatim je preuzeo naš skorašnji gost, MC Kalu koji je izveo pjesme sa svog nadolazećeg EP-a koji bi trebao izaći u petom mjesecu. Mladi reper iz okolnih Rokovaca bio je odličan, i energičan kao uvijek te su mnogi iz publike komentirali kako je u njegovom rapu nastala velika pozitivna promjena i da je dosta napredovao u zadnje vrijeme.

Kako su se izvođači brzo izmjenjivali, red je došao na Lil’ Beara i njegov nezamjenjivi beatbox, a nakon njega nastup su odradili zanimljivi momci Tolle i Tomitlav iz novoosnovane grupe Batrljak Kru. Dečki su pokazali zanimljiv repertoar pjesama te su publici dokazali kako govore istinu kada kažu da su se sabili, kako ide njihova najpoznatija pjesma. Njihov porno-humoristični rap prilično je animirao publiku te i ovi dečki napreduju iznimno brzim tempom.

Već afirmirani vinkovački dvojac Siky & L-Patron nastavio je tamo gdje su njegovi prethodnici stali te je kvalitetnim nastupom potvrdio visoko mjesto u vinkovačkoj rap hijerarhiji. L-Patron je od publike konstantno tražio aplauze što je njegova karakteristika, dok je Siky pozdravljao prisutne govoreći da dođu na podij i pridruže se veseloj družini u početnim redovima.

Kvalitetnu zafrkanciju potom su zaključili Chiwy, Danny te naposljetku na ‘open majku’ malo poznati domaći reper D’zz i ponovno Lil’ Bear koji je jednoj djevojci zanimljivih vokalnih sposobnosti davao beatbox podršku. Napomenut ćemo i da su kvalitetan DJ posao obavljali DJ Richma uz pionira vinkovačkog repa, DJ-a Kool Gidu.

Nadamo se većem broju ovakvih događaja i boljem upoznavanju publike sa domaćim rapom. Približavamo se petom mjesecu, u kojem nastavljamo radno, nadamo se uz vašu podršku i redovito čitanje naših članaka! Peace out! 🙂

Fotografirao: Ivan Gale

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE