Nakon hard core grupe Bugarska Skupština, na red je došao jedan također zanimljivi bend koji svoje nastupe i svoje, odnosno tuđe pjesme, izvodi u autentičnom stilu. Riječ je o grupi Pullover, a što su nam momci odgovorili na pitanja, pročitajte.

Službeni Youtube kanal Pullover-a

Svirate dance trash punk iz ’90tih na oduševljenje publike. Kako je došlo do toga ?

Poštovanje poštovanje! Da da. Sviramo cro dance s početka 90-ih u punk/metal aranžmanu. Originalna ideja je bila da sviramo po uzoru na ‘Me first and gimme gimmes’, ali smo se umjesto rock-a odlučili na „disko treš“.

Kako je nastao Pullover i zašto ne svirate u puloverima :D?

Pullover je nastao kao spoj različitih bendova (Greed, Beastial Agression, Lude tikvice, Mažoretkinje grada Kopačeva…) u proljeće 2008. godine. Ne sviramo u pulloverima jer smo alergični na vunu i pamuk!

Članovi Pullovera sviraju u više bendova, kako se uspijevate uskladiti i kako provodite probe?

Ma sve se da kad se hoće. Naime, imamo direktora prostora za uvježbavanje koji je inače i menađer Pullovera tako da on sve koordinira. Maestro „Hreba“!

Obrađujete poznate hitove, a još vas nisu mediji razapeli za plagijat. Mislite li da će vas uskoro kontaktirati odvjetnik T.Huljića i G.Bregovića?

Ne vidimo razlog da nas razapinju za plagijatorstvo ili bilo što navedeno u tome kontektstu. Jednostavno, nismo profitabilni bend pa nikoga ne oštećujemo. Jedino da nas plate dotična gospoda zato što vraćamo TU glazbu ponovno u krvotok mladih!

Imate već poduži popis nastupa, ima li neka anegdota s nastupa? Koji vam je najdraži nastup, a kojeg se ne želite više sjećati?

Anegdota je puno. Tko bi ih sve zapamtio. Najdraži nastup nam je bio definitivno svaki jer je teško izdvojiti neki posebni. Ne želimo se sjećati početaka. To je bilo loše. Jako loše!

Tko vam radi produkciju i kako ste zadovoljni?

Produkciju smo radili mi kao bend sa Filipom Sertićem na novom albumu i relativno smo zadovoljni jer je Filip Sertić inzistirao na narodnjačkom štihu u pozadini distorzije. Tu je pukla ljubav. Sabili smo ga od batina!

Snimate spotove i pjesme kao na traci, što nije uobičajeno za mlade bendove. Odakle vam toliko energije?

Ni sami ne znamo odakle nam energije. Spotove smo snimili uz pomoć prijatelja bez kojih ne bi bili gdje smo sada. Sve se može samo se treba potruditi. Mladi, nemojte odustati od svojih ciljeva!

Mislite li raditi samo obrade ili ćemo uskoro imati priliku čuti i neku autorsku stvar?

Ovo je često postavljeno pitanje ali uvijek rado odgovaramo. Odgovor glasi: Ne. Pullover je takav projekt za zajebanciju i ako se odlučimo za autorske stvari to će biti neki drugi bend!

Ima li Pullover glazbene uzore?

Definitivno da ima. Sve ono smeće koje možete zamisliti s hrvatske estrade je ne nama uzor. Što gore to bolje!

Obrađujete cro dance i trash iz ’90tih, hitovi poput Sherry Sherry, ja sam vlak, Good boy… već su od prije poznati. Smatrate li da vam to olakšava prikupljanje publike?

Uvelike nam olakšava jer imamo isprobane i provjerene hitove. Ali ipak, postoji i ona mračna strana koja to ne puši ali što sada, treš ide dalje!

Imate li već isplanirane nastupe na festivalima ovo ljeto, gdje vas možemo pogledati i poslušati?

Nažalost ne. Nismo trenutačno ništa zakazali za ljeto (festivali) ali ne znači da neće nečega i biti. Za sada sviramo 11.5. u Dardi kao dio manifestacije „Baranja sound fest“ gdje sviramo s našim prijateljima S- Kapada, Garage in July kao predgrupe velikom bendu, S.A.R.S. – u. i još, OLJM ali otom potom!

Mislite li uskoro razveseliti i publiku izvan granica „Lijepe naše“ ?

Imamo neke dogovore ali vidjet ćemo sve. Svirali smo u Neumu (izvan „Lijepe naše“ i bilo je super. Ekipa, organizacija…

Slijedi li uskoro neki novi/stari hit?

Slijedi cijeli novi album „Saundtrek za labambu“ koji će uskoro izaći. Snimljen je u studio-u Depth kod Filipa Sertića i bit će bomba. Onakva bomba koju je NATO bacao na naše susjede!

Mislite li obraditi nekoga poput Josipe Lisac, Bijelog dugmeta, Neki to vole vruće, Posljednja igra leptira i sl.?

Nikada!

Za kraj, imate li nešto za podijeliti s našim čitateljima 😀 ?

Nabijemo ih sve na k**** i dođite na koncerte! Hvala 😀

Nismo jednostavno mogli izostaviti ovaj zadnji odgovor, upravo zato što u sebi krije toliku dozu srdačnosti! Ekipa miXete nakon dva veoma čudna, ali impresivna intervjua ide dalje, na redu je jedan vinkovački reper, a zatim nekoliko izvještaja s vikenda! Lijep pozdrav!

 

Fotografirali: SIB.hr i OsijekOnline.com

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE