Danas smo na našem projektu odlučili ugostiti mladog studenta, DJ-a koji već ima pozamašan broj gaža, a kako već duže vrijeme podržava naš projekt, odlučio se predstavici publici koja nas prati. Više o svemu pročitajte nadalje:

Službeni Youtube kanal Philipa Krooa

Prvo, dobro nam došao i drago nam je ugostiti te!

Još bolje vas našao, hvala na pozivu! 🙂

Da te predstavimo široj publici, tko je osoba umjetničkog imena Philip Kroo?

Philip Kroo je jedan folirant iz Osijeka kojeg već treću godinu možete zateći za DJ pultom u osječkim klubovima. Pored DJ-inga studiram na Odjelu za kulturologiju, bavim se promocijom i event managementom i svakih par tjedana sam novinar i glazbeni urednik na Brtvi glave Radio Osijeka. Prije par tjedana počeo sam se baviti i indoor climbingom i zakon mi je…

Sa 20tak godina već tako perspektivan DJ, koje je tvoje osobno mišljenje o tome?

Pa mišljenja sam da to više i nije toliko malo godina da bi se naglašavalo. Primjerice, Avicii i Nicky Romero su samo dvije,tri godine stariji dečki, stoga je smiješno govoriti o meni kao ‘perspektivnom’. Bez lažne skromnosti, mislim da je više stvar u tome da su danas dvadesetogodišnjaci u Osijeku pasivni i tupavi, nego što sam ja osobito napredan.

Kad i kako si odlučio početi se baviti ovom vrstom glazbe?

Moram priznati da sve do šesnaeste godine nisam imao veze s elektroničkom glazbom. Svirao sam gitaru, išao u glazbenu i slušao punk-rock. Zlatno doba osječkog undergrounda završavalo je dok sam ja bio u nižim razredima osnovne, tako da su prvi izlasci moje ekipe bili u lokalima s ‘domaćom i stranom’ glazbom. Tijekom ljetovanja 2008. godine igrom slučaja završavam u klubu gdje nastupa Marshall Jefferson, upoznajem se s jednom starijom ekipom koja mi pokazuje što je ustvari prava brija i otad sam zaljubljen u muziku na struju…

Kako si počeo, odnosno koja je bila tvoja početna oprema, koliko si radio na tom ”sluhu” za stvaranje glazbe?

Svoju prvu opremu, Torq Xponent, kupio sam od love koju sam zaradio organizirajući tulume s još jednim prijateljem iz razreda. Iznajmljivali smo lokale, angažirali DJ-e, kupovali cugu i naplaćivali upad. Na taj sam se način još prije početka karijere povezao s ljudima koji su mi kasnije pomogli da dođem do svojih prvih gaža. Vezano za tu priču uvijek rado spomenem osječkog DJ-a i producenta Jazzy Rosscoa i DJ Pedju iz Vukovara. Svakako je značajnu ulogu odigralo i pohađanje raznih evenata gdje sam, najčešće kao uvjerljivo najmlađi na partyju, upoznao neke iskusnije DJ-e i učio od njih.

Iza tebe je pozamašan broj gaža, koje su ti najdraže, na kojoj je bilo najviše ljudi, koja ti je gaža trenutno ”kruna” karijere?

Ruku na srce, najveći dio mojih gaža otpada na tipične subote u osječkim kafićima, ali bilo je zaista i neuobičajenih. Tako sam, primjerice, kao warm-up DJ „Osječkog ljeta mladih“ nastupao prije TBF-a, Bana i Urbana, tijekom Dana piva puštao sam glazbu u tramvaju koji je 5 dana kružio gradom, u Beogradu sam gostovao na jednom manjem stageu najvećeg pjena partyja na svijetu, a igrom slučaja sam pola sata vrtio i na EXIT festivalu s jednim DJ-em iz Irske… No u posebnom sjećanju ostat će mi prošlogodišnje gostovanje u Pineta beach baru kraj Makarske – istom onom gdje sam prije četiri godine zalutao na Marshalla Jeffersona i gdje je cijela ova avantura započela.

Posao DJ’a na ovom području, tvoj osobni pogled?

Baš sam neki dan gledao VHS snimku rave partyja u Oxygeneu prije 15 godina i nisam znao bih li se smijao od sreće koliko mi to dobro izgleda ili plakao od tuge što ja tako nešto u ovom gradu nisam doživio. Nekada se brijalo u klubovima s Marushom i Petrom Dundovom, a danas studentice svršavaju na Rozgu i Elitne odrede… Na partijima viđam možda stotinjak uvijek istih lica, stariji DJ-i su umorni i razočarani, a mlađi idu za lovom i curicama i to je tako. No moram priznati da su me neke manje sredine poput Županje ili Našica vrlo ugodno iznenadile i da sam uspio napraviti bolju atmosferu tamo nego u Osijeku.

Misliš li da će te naša scena natjerati u jednom trenu da počneš puštati glazbu naših susjeda kao i veliki broj lokalnih DJ’a?

Naša scena me eventualno može natjerati da se ovim hobijem nastavim baviti isključivo u kućnoj atmosferi ili iznimnim prigodama. DJ-ing je moja velika ljubav i strast no ipak samo hobi, stoga ne vidim razlog zašto bih ikada puštao nešto što ne volim. Naravno, pretpostavljam da ciljate na turbofolk, pošto house producente iz Srbije, Mađarske i Italije puštam već odavno.

Kakvi su planovi za ovu godinu?

Ovo je godina u kojoj sam odlučio poprilično uložiti u sebe po pitanju reklame i promocije. U tijeku je izrada kvalitetnog EPK-a, web stranice, profesionalnih fotki i sličnih sitnica koje ukupno i nisu baš jeftine, ali se nadam da će biti od koristi da lakše dođem do gaža i izvan Osijeka. Cilj mi je, kao i uvijek, što više putovati, zezati se i uživati. Neke ponude su već stigle…

Gdje se vidiš za 10tak godina u ovim vodama, misliš li da ćeš još ”ploviti ovim morem”?

Vjerujem da ću i za desetak godina biti aktivan u području glazbe i noćnog života, ali najvjerojatnije ne kao DJ. Mikseta će uvijek ostati za ekipu i za dušu, ali karijeru vidim u organizaciji događanja, event managementu, odnosima s javnošću… stvarima kojima se već sada bavim i imam priliku učiti od najboljih.

Za kraj, poruke i pozdravi čitateljima, možda i nama?

Svakako bih iskoristio ovu priliku da pohvalim ekipu Mixete na trudu i inicijativi te pozivam sve svoje prijatelje koji će ovaj intervju pročitati da vas prate, podrže i lajkaju. Želim vam svu sreću i vjerujem da ćete do sljedećeg intervjua koji dogovorimo postati jedna prava respektabilna stranica na vlastitoj domeni! (:

Hvala ti što si gostovao kod nas, želimo ti puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Veliki pozdravi od ekipe Mixete. 🙂

Facebook stranica Philipa Krooa

Nadamo se većem broju klubova gdje će Philip moći pokazati svoje vještine i njemu želimo još jednom puno sreće.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE