Pred vama je, dragi čitatelji, razgovor sa mladom zagrebačkom grupom Baby Blue. Momci sviraju tek nekoliko mjeseci, a već su uspjeli pobijediti na natjecanju, potpisati ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i pronaći svoje mjesto na top listama! Ako želite upoznati ovaj bend te njihov rad, svakako pročitajte priloženi razgovor.

Službeni Youtube kanal Baby Blue-a

Dakle, dečki, dobrodošli! Možete li nam se ukratko predstaviti? Tko što svira, tko što ne svira, itd.?

Ivan Penezić je pjevač, Ivan Zečić gitarist, Adrian Borić bubnjar i Filip Deriš basist. Okupili smo se tek u 10. mjesecu 2012., tako da ćemo uskoro proslaviti burnih šest mjeseci benda (smijeh).

Ime benda. Zašto baš Baby Blue i tko je ”krivac” za to ime?

Kriva je gitara, odnosno boja gitaristove najdraže gitare. Jednom prilikom su nas tražili da ostavimo osobne podatke u prostoriji u kojoj imamo probe, a morali smo, između ostaloga, navesti i ime benda. Tada nismo imali niti ideju za ime benda, pa smo samo pro forme napisali Baby Blue kao ime benda. Bili smo sigurni da ćemo pravo ime kasnije smisliti, no ovo ime nam se s vremenom nekako zavuklo pod kožu, kao bend smo se počeli poistovjećivati s njim pa smo odlučili i ostati Baby Blue.

Imate li redovite gaže ili ne možete toliko često zbog škole, faksa, (možda i posla)?

Dva člana benda studiraju, a jedan radi, ali to nam ne predstavlja nikakav problem kod pronalaska gaži. Da barem zbog faksa ne možemo svirati toliko često koliko bismo htjeli, no problem je zapravo u krizi i recesiji iz koje Hrvatska ne izlazi zadnjih pet godina. Danas niti renomiranim glazbenicima nije lako naći gažu, pa možete zamisliti kako je tek nama. No, na sreću, ljudima se sviđa to što radimo pa uspijemo dogovoriti nekoliko svirki mjesečno. No mogli bismo i htjeli bismo puno, puno više!

Kakav repertoar se može čuti na vašim gažama?

Počeli smo kao cover band pa nam najveću većinu repertoara zauzimaju coveri raznoraznih rock, a i malo manje rock izvođača, od Deep Purplea pa sve do Adele. Imamo jednu dosta zanimljivu obradu Adeleinog hita na youtubeu, koja se čak vrti i na radiju. No pripremamo sve više novih autorskih pjesama koje će s vremenom istisnuti covere s repertoara.

Imate li kakvih glazbenih uzora na koje ste se ugledali i krenuli na svoj glazbeni put?

Mi slušamo sve i svašta, no najjači utjecaj su na nas ostvarili najpoznatiji rock bendovi, od 70-ih godina pa sve do danas. Crpimo inspiraciju iz svega, teško nam je izdvojiti pojedine izvođače.

Čestitamo na pobjedi u drugome krugu natjecanja ”Sonar”, koje je organiziralo Hrvatsko Društvo Skladatelja. Možete li nam ukratko ispričati kako se to sve odvijalo i koji su vam dojmovi nakon cijelog događaja?

Pošto smo se doslovno tek tada pojavili, logično je bilo da se prijavimo na natjecanje za mlade bendove. Žiri u kojem su bili Neno Belan, Remi iz Elementala i Mrle iz Let3-a izabrao nas je kao finaliste te nas je publika izglasala kao najbolje u tom krugu. I pobjedu smo odnijeli sa poprilično velikim brojem glasova publike, što nas je ugodno iznenadilo. To nam je ujedno bio i dodatni vjetar u leđa, prilika za promociju, a i jedan plus kod pregovora sa izdavačkom kućom. U svakom slučaju, Sonar nam je donio samo i isključivo dobro!

Prvi singl ‘Bježim”

Nedavno se izdali i prvi singl ”Bježim”. Kako je prošla promocija singla i kako je publika prihvatila pjesmu?

Nevjerojatno! ‘Bježim’ nas je sve iznenadila, jer ni u najluđim snovima nismo zamišljali ovakav scenarij. Snimku smo radili doma, dakle glazba je iz kućnog studija, spot smo također sami financirali, odnosno našli sponzora, ekipu snimatelja, osmislili scenarij i organizirali snimanje. I sve u nadi da će se se pjesma bar malo zavrtjeti. A ovog trena je ‘Bježim’, za mjesec ožujak, 18. najvrćenija domaća pjesma na svim radio i TV postajama u Hrvatskoj, spot se vrti na brojnim TV postajama u Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji, a singl se zavrtio čak i na jednom radiju u Poljskoj. Na youtubeu u mjesec i pol imamo više od 40000 pregleda (uključujući i lyrics video kojega smo maknuli), a komentari koje slušamo i od publike i od struke su stvarno jako pozitivni i motivirajući. Publika na našim svirkama pjeva ‘Bježim’ od početka do kraja…Tako da nam je stvarno teško reći koliko smo zapravo ugodno iznenađeni svime!

Imate li u planu možda još kakvog materijala, tj. još autorskih pjesama za snimiti ili ćete se bazirati na povećavanje repertoara sa coverima?

Za mjesec dana bi trebao izaći novi singl. A ostale pjesme su u pripremi, imamo stvarno jako puno ideja i jedva čekamo da ih dovršimo i predstavimo publici!

Kada možemo očekivati i prvi album? Što se planira za ovu 2013. godinu?

Album smo planirali izdati do kraja 2013., no postoji i mogućnost da se orijentiramo na izdavanje 5 singlova, umjesto planiranih 3, pa da album ostavimo za 2014. No to ćemo još vidjeti!

Imate li što poručiti za kraj ovoga intervjua?

Hvala svima koji nas slušaju i gledaju, uskoro će biti novog materijala! A svi oni koji po prvi puta čuju za nas, neka pogledaju ‘Bježim’ i naše covere na youtubeu i neka nas potraže na Facebooku. 🙂

Eto, dečki, vrlo nam je drago što ste nam došli u goste i što smo vas mogli upoznati. Želimo vam puno uspjeha i sreće u daljnjem radu i da se puno svira!

Puno Vam hvala, također Vam želimo još više uspjeha i sreće u daljnjem radu!

Facebook profil grupe Baby Blue

Dečki iz grupe Baby Blue sigurno će postići još mnogo toga, jer su u tako kratkom periodu uspjeli potpisati izdavačku kuću i raditi česte koncerte. Obavezno poslušajte pjesme sa linkova koje smo vam stavili! Pozdrav do sljedećeg posta!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE