Jučer smo u osječkom klubu Oxygene imali priliku poslušati vjerojatno najzanimljiviji hip-hop trojac Hrvatske – Dječake, s pratećim bendom. Prije koncerta u Oxygenu mogli smo uživati u starim hip-hop i soul stvarima, no svi koji su se okupili došli su na svoje oko 23 sata kada Zondo izlazi na binu i pušta uvodnu stvar s albuma „Kiša Metaka“.
Dječaci otvaraju svoj live nastup posljednjom pjesmom s njihovog albuma prvijenaca „Drama“, „The Govno“. Prateći bend Dječaka poprilično je uigran i uspijeva prebaciti matrice na live svirku s velikim uspjehom, što daje još jedan plus dječačkom showu. Taj isti show nije jenjavao od ranije spomenutog „Govneta“ pa do kraja koncerta, izredale su se stvari s „Drame“, „Istine“. U pola pjesme „Leteće sranje“ dali su shout-out bivšem članu Kid Rađi u vidu pjevanja refrena njegovih uradaka na Dječačkim albumima te par stvari sa „Kiše Metaka“. 





Najprihvaćeniji su naravno bili njihovi najveći hitovi: „Lovrinac“, „Dalmacija“, „Narodna“ i „Miris“ koje su ljudi pjevali u glas s izvođačima. Najviše je publiku animirao Zondo koji je tijekom cijelog koncerta energičnim nastupom vjerojatno zaradio najveće simpatije publike. Mala zamjerka ide na nestanak struje u Oxygenu usred koncerta i na preglasne zvučnike za tako mali prostor, no sve u svemu, priređen nam je odličan nastup u kojem je publika uživala do kraja pa čak i kad su izašli na bis i odrepali najgluplju pjesmu u svemiru – „Aladin“. Još jednom su se pokazali osječkoj publici u dobrom svjetlu i ne vjerujem da je na kraju itko žalio za potrošenih šest cenera za kartu.



 

 

Fotografirala: Tea Batnožić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE