Jučer je, nakon 6 godina i prvi put nakon izdanja albuma „Diskretni heroji“, u Novom Sadu održan koncert hip-hop grupe „Beogradski Sindikat“. Koncert je održan u velikoj hali SPENS-a. U 20:00 sati, koncert su otvorili, kao gosti „Beogradskog Sindikata“, poznati beogradski reperi THC La Familija predvođeni sjajnim MC-jevima Borkom i Stefanom te DJ Saletom koji je cijelo vrijeme tijekom nastupa zabavljao publiku svojim ustajanjem s DJ pulta i plesanjem.

Izvodili su svoje hitove, te poznatu pjesmu Marlona Brutala i THC-a „Bulevar nasilja“. Veliku buku u publici izazvao je dolazak na scenu Škaba Maestra, člana „Beogradskog Sindikata“ koji je zajedno s THC-om otpjevao njihove zajedničke pjesme „Buđenje“ i „Rastemo“. Poslije pjesama, Škabo je obećao skori izlazak na scenu „Beogradskog Sindikata“. THC je svoj nastup završio jednom od najpoznatijih pjesama srpskog rapa „Za ulicu, za ortake“. Tijekom nastupa THC-a sala se sve više popunjavala i došlo je do gužve na parteru te je ispunjen cijeli donji red tribine.

Dok se čekao izlazak BS-a, publika im je skandirala. U jednom trenutku začuli su se i poklici „Ubij pedera!“. Oko 21:30 izašli su članovi „Beogradskog Sindikata“ te izveli intro u nastup. Nakon toga, Škabo Maestro je zamolio publiku da ne kliču stvari poput „Ubij pedera“, jer je jedna od Božjih zapovijedii „Ne ubij!“. Tada se publici obratio i MC Ogi odavajući počast preminulom venecuelanskom predsjedniku Hugi Chavezu. Kao i svaki koncert BS-a i ovaj je bio podijeljen na različite tematike. Tako su počeli pjesmama o grupi, pa je prva pjesma bila „Dolazi Sindikat“. Redom su išle pjesme „ Za sve moje ljude“, „Svim srcem“, „Povratak“, „Mi smo ta ekipa“. Nakon toga uslijedio je blok pjesama koje govore o kriminalcima: „Čovek“ te skraćene verzije pjesama „Divljina“, koja je ujedno i njihova prva pjesma te „Ljiga“. Na samom početku pjesme „Poroci Beograda“ došlo je do tuče između dva gledatelja, ali je brzom intervencijom zaštitara i reakcijom članova BS-a sa pozornice spriječen veći incident. U ovom bloku pjesama uslijedile su još „Svedok“ i „Welcome to Srbija“. Uslijedio je blok o Kosovu i pjesme „ Boj na Kosovu“, „Olovni vojnici“ te „Niko ne može da zna“.

Poslije toga ide ono po čemu su „Sindikalci“ i najpoznatiji, pjesme „protiv sistema“ kao npr. „Govedina“ i „Oni su“. Prelijepa atmosfera stvorena je za vrijeme izvođenja pjesme „Pravo kroz vetar“ kada je publika digla u zrak upaljene upaljače i mobilne telefone. Uslijedili su hitovi poput „Od sranja se ne beži“, „Tu sam ja“, „Zajebi“, „Ja u životu imam sve“, „Nema povlačenja, nema predaje“, a najveća histerija nastala je na možda i najpoznatiju pjesmu s posljednjeg albuma „Diskretni heroji“, „Balada disidenta“. Popularnu „Baladu“, Sindikalci su posvetili Novom Sadu. Za kraj je uslijedila pjesma „Još ovu noć“ i bend je izašao s pozornice. Nakon toga, krenulo je naravno vikanje iz publike, dobro nam poznato: „Bis! Bis! Bis“, te se bend vratio i izveo malo izmjenjeijiu verziju pjesme „Alal vera“ i još jednom „Ja u životu imam sve“ i oko 23:30 koncert je završio.
Zbog popularnosti ove dvije grupe, publika iz Novog Sada i okolnih mjesta imala je priliku da uživa u dva i pol sata vremena „sindikalne rokačine“.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE