Pavel, bend Aljoše Šerića, frontmena nekadašnje grupe Ramirez, koja je prošle godine prestala biti aktivan bend, nastao je spontano 2007. godine te iste godine izdao album prvijenac. ”Od prve zvijezde ravno”, drugi album, izdaju pod producentskom palicom Skansija 2012. te su ga 15.03. ove godine službeno predstavili zagrebačkoj publici u Tvornici kulture. Svijeće, lampioni i veliki sag koji je prekrio sredinu pozornice stvarale su intiman ugođaj.

Koncertni program večeri otvorio je nešto prije 22h zagrebački umjetnik pod imenom Zvonimir Varga, koji je izveo nekoliko svojih autorskih pjesama. Priznavši da je u malo ”alkoholiziranom” stanju, pitao je publiku ima li kakvih želja da im nešto odsvira, no ipak si je dao oduška i odlučio zasvirati nešto po svome ukusu. Odsvirao je Ramirezov singl Iste Cipele, Balaševićevu najpoznatiju ”Svirajte mi jesen stiže dunjo moja” i finiširao sa dugom verzijom Nirvanine obrade Bowie-jeve pjesme ”The man who sold the world”.

 



 

Nešto prije pola 11, redom su se nizali članovi Pavela i počeli lagani instrumentalni uvod. Svaka sekunda dalje otkrivala je da se to radi o hitu sa prvog albuma ”Moj stan je prekinuo sa njom”. Aljoša je izašao na stage i počeo pjevati. Sa osmijehom na licu i vedrog raspoloženja, pozdravio je publiku. Iduća pjesma bila je aktualni singl sa novog albuma ”Sve si gluplji što stariji bivaš”. Nakon nje, zajedno sa Pavelom, odletjeli smo u ”Tobago”, isto singl sa prvog albuma. ”Zvončicu može biti sram”, veselom pjesmu dječjeg karaktera, Aljoša nas je vratio u osnovnu školu, u školske klupe i sjetio nas prvih dječjih ljubavi. Niz pjesama sa prvoga albuma nastavio je sa ”Bolje”, nježnom akustičnom baladom čije je finale pjesme otpjevala mlada Antonija Matković, novi ženski prateći vokal Pavela. ”Bajke još postoje” završio je niz pjesama sa prvog albuma. Aljoša je iduću pjesmu predstavio kao utjecaj Black Eyed Peasa na nastajanje pjesme o 36-godišnjoj samohranoj majci, i započeo ”Večeras”, pjesmu sa novog albuma. Nakon ”Morske”, lijepe melodične pjesmice o večeri provedenoj sa dragom osobom, odlučili su prekinuti koncert i napraviti kratku pauzu, a publiku je zabavljala Nola, odsvirajuću nekoliko najvećih hitova. Nakon Nole, ekipa se vratila na stage i otvorila drugi dio koncerta pjesmama sa drugog albuma i njihovim najvećim hitom, ljubavnom odom ”Zbog tebe”. Nakon nje je Aljoša zamolio publiku da pomogne otpjevati refren pjesme ”Život je lijep i sve je predivno”, što su to energično i učinili. Nastavili su sa ”Nedjelja popodne”, ”Sve u svoje vrijeme”, a posebno su oduševili sa ”Kalifornijom”, čiji je Antonijin vokal ugodno zamijenio studijski vokal koji je snimila Iva Visković. ”Laissez faire” je energično doveo do zadnje pjesme službenog kraja koncerta. Zadnja pjesma je bila ”Ako si za, mogli bi jednom izaći”, vjerojatno najveći hit s prvog albuma. Ekipa se brzo pokupila i odjurila u backstage, no publika nije dala da bude kraj i ubrzo je došao bis. 
 



 

Bis su otvorili sa potpuno drugačijom verzijom Ramirezovog hita ”Loš”, čiji je ugođaj podsjetio malo na cabaret. Gudači u ”Samo se dobri dani broje” rastopili su srca publike, a ”Uspavankom za a.š.” je Aljoša predstavio cijeli bend i stavio točku na i cijelog koncerta. 
Spojivši sve dijelove koncerta u jednu cjelinu, cijeli događaj je bio vrhunski i kvalitetno odrađen. Aljoša se sa drugim albumom pokazao kao odličan tekstopisac koji dirne u srce svakog slušatelja, radeći na svojim pjesmama polako, bez stresa, kao jedan hobi iz kojeg nastane lijepi, uhu ugodan album. Nadamo se da će Aljoša sa svojim Pavelom što prije održati još koji koncert, a ne ”za pet godina” kako je to izjavio na kraju koncerta.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE