Osječanin Leonardo Marić, s adresom u Kanadi, naš je sljedeći gost. Njegovu vještinu produciranja i pravljenja beatova nismo mogli izostaviti te smo mu se odlučili obratiti i postaviti mu nekoliko pitanja, a ako ga želite kontaktirati u vezi nekih beatova, obratite se nama na naš facebook profil. Da vidimo što nam je rekao:

Službeni Youtube kanal UniqBeatz-a

Kada si se počeo baviti produciranjem hip hop glazbe?

Prvi doticaj sa produciranjem mi je bio u osnovnoj školi u programu Hip Hop Ejay 2, ako se to može nazvati produkcijom. (smijeh) Davno je to bilo, ali ovako za ozbiljno sam se počeo baviti prije neke četiri godine. Početak je bio težak, naspram ostalih dugo mi je trebalo da naučim osnove programa i da shvatim gdje, što i kako, ali sad mi je sve jasnije ma da imam još dosta za naučiti (FL Studio).

Kako i zašto si se odlučio za taj aspekt hip hopa?

Kroz život sam slušao različite žanrove glazbe i dan danas slušam svašta, ali ovaj žanr nekako najviše leži mojim slušnim organima (smijeh). Također, gledam na to i s ekonomske strane, najlakše je zaraditi nešto i ostvariti nekakav uspjeh naspram npr. rock-a ili jazz-a, jer danas je sve i svašta moguće naći na internetu besplatno i oprema nije neophodna za ovaj tip glazbe, manja je investicija.

S kim si sve radio? Ima li poznatih imena?

Dosad sam radio sa dosta manje poznatih imena, Loš Utjecaj, Gentlmens League, Wostec i drugi, pa do većih imena kao sto su Buba Corelli, Jala, Deniro, Reksona, Magic Sone i očekujem raditi sa još nekoliko velikih imena u budućnosti.

Nedavno si se preselio u Kanadu, možeš li nam reći svoja iskustva sa hip hop scenom tamo i u Americi?

Da, preselio sam se i točnije u ovom gradu gdje živim (Regina) ne sviđa mi se baš scena, sve to nekako amaterski zvuči zasad, a u Americi se odvija većina scene koju svakodnevno pratim. Otkako sam tu, radio sam sa grupom M.I.C iz Chicaga koja je u usponu, a i stekao sam neke kontakte i za zvučnija i svjetski poznata imena.

Ima li para od sveg tog?

Na početku nema šanse da se nešto zaradi, ali s vremenom kako unapređuješ tehniku, znanje i kvalitetu svojeg rada tako privlačiš sve veća imena koja ne žele materijal s interneta nego se odlučuju na kupnju, ako se misle baviti ozbiljno glazbom investirat će u sebe.

Koliko vremena ti treba da bi napravio beat?

Hmm, nekad mi je potrebno sat vremena, nekad dva sata, ovisi koliko sam kreativan u tom trenutku, ali nakon toga slijedi mix i mastering za koji treba odvojiti nešto vremena ako želiš da to sve zvuči kako spada tako da u cjelini za jedan beat mi treba oko 3-4 sata sveukupno.

Koji stil hip hopa najviše preferiraš kada je riječ o radu na beatovima?

Volim svašta raditi, od stare škole do nove, electro, house itd. ali preferiram tzv. trap, što na prostoru Balkana nije najbolje prihvaćeno jer je to moderniji stil, dosta elektronskih zvukova i dosta je komercijalno dok je u Americi taj stil prihvaćen i veće je tržište.

Zašto baš Uniq (jedinstveni)?

Dugo sam razmišljao o imenu i mijenjao ga nekoliko puta, htio sam nešto drugačije što nema svatko, nešto jedinstveno i tako sam nadošao na to ime.

Na kojoj opremi radiš?

(smijeh) oprema…moja oprema je vrlo skromna zasad, laptop (i to od ćaće jer nemam svoj zasad), tipkovnica i miš, ali imao sam prilike raditi i na klavijaturi i mogu reći da dosta olakšava posao.

Za kraj, želje i pozdravi…

Nadam se da ću uspjeti u ovome jer volim to raditi i volio bih se time baviti u budućnosti i postići nešto na kraju krajeva. Pozdravljam sve ljude koji me podržavaju, prate moj rad i rade sa mnom.
U slučaju da me želite kontaktirati u vezi beatova, javite se nekome od administratora bloga koji vas mogu uputiti k meni. Živjeli!

Facebook profil

Bio je to UniqBeatz kojemu stvarno želimo puno sreće jer radi odlične beatove. Ovaj vikend prisustvovat ćemo čak četiri koncerta od kojih ćemo tokom subote i nedjelje napraviti izvještaje. Do tada, lijep pozdrav!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE