Dolazi nam, dragi čitatelji, kraj drugog mjeseca u kojemu smo vam predstavili nemali broj rock i metal bendova koji su sa svojom voljom za suradnju poboljšali i proširili naš blog i na tome im ovim putem još jednom zahvaljujemo. Kako bi završili ovaj mjesec u istome tonu, u goste su nam došli još jedni predstavnici žestokog zvuka, thrash metal bend po imenu ‘Invader’. Pročitajte što su nam momci rekli i kako napreduje njihova glazbena karijera.

Službeni Youtube kanal Invader-a

Spot za pjesmu ‘Resisting Chaos’

Prvo, hvala vam na odazivu i gostovanju.

Hvala tebi i pozdrav od Invader ekipe.

Invader je nastao prije skoro tri godine, kako je nastala ideja benda, kako su se poklopile sve sitnice, dogovorile suradnje itd.?

Pa bend je nastao neplanirano, pošto je Zvone (gitara) bio u drugom bendu, a ja sam taman pokrenuo ‘Crnu zemlju’ pa su igrom slučaja došli snimati kod mene, a pošto sam ja u to vrijeme bio slobodan bubnjar nešto smo probavali sviruckati ovako za sebe, za dušu i tako se razvila ideja za Invader. Zvone ubrzo napušta bend i kreće potraga za članovima – druga gitara i bass. I ubrzo sve sjeda na svoje i tako nastaje bend. Da skratim priču, dolazi do promjena članova i trenutno je stalna postava i nadamo se da će tako ostati do daljnjeg, pošto smo si sjeli, što bi se reklo (smijeh).

Kakav je bio početak, sviranje kod nekoga ili?

Početak k’o i svaki početak, što svirat, kako, kako ćemo se zvati, većini bendova je to sve poznato kad se krene od početka. Što se tiče prostora za probe, ispočetka smo udarali kod mene na tavanu dok nije osvanuo studio ‘Crna zemlja’ tako da smo se samo prebacili u novi prostor i nastavili s radom.

Zašto baš Trash metal?

Pa eto, thrash metal slušamo svi u bendu, a i nekako nam je svima legao takav stil mjuze. A i nekako je to došlo samo od sebe kad smo počeli sa pravljenjem stvari.

Jedan vaš član benda je je povezan također sa studiom Crna zemlja, ako se ne varam bubnjar, koliko je to olakšalo neki početak za bend?

Bubnjar,evo ja i pišem ovo (smijeh). Što se tiče toga da imamo studio mislim da je to veliki plus za bend, ne moramo nikome plaćati snimanje i možemo snimati kolko hoćemo i kad hoćemo i to dosta olakšava i poboljšava naše sviranje (pogotovo što se tiče financijskog stanja), a imamo i priliku snimiti sve što napravimo novo, jer najbolje napraviš stvar kad se čuješ kako zvučiš pa nešto izbaciš, nešto novo ubaciš. Uglavnom, puno nam je lakše bilo početi i zbog prostora i zbog studija.

Snimili ste i spot za pjesmu ‘Resisting Chaos’, možete li reći gdje je sniman spot, doživljaj, cijelo ukupno iskustvo i možda neku anegdotu?

Spot smo snimali na starom poljoprivrednom fakultetu na Tenjskoj cesti, svima dobro poznat koji su snimali tamo. Što se tiče doživljaja, nema se što reći, zanimljivo, ipak radiš nešto za bend, a i bilo je i piva i roštilja. Osim komaraca što su nas ubili i popili barem dvije litre krvi svakome tko je glumio i radio na spotu, ali sve je to Rock ‘n’ Roll pa pretrpiš sve to. Što se tiče iskustva, sigurno smo naučili nešto za daljnja snimanja spotova, pošto je ovo bio prvi spot Invadera. Eto ovim se putem i zahvaljujemo svima koji su pomogli u ostvarnjenju, pogotovu Robertu Ferencu koji je to sve i ostvario.

U spotu se vidi agresivnost prema jednom čovjeku, možete li mi reći koja je skrivena poruka spota, što spot želi prikazati i reći?

Priča spota je o tome kako tajkuni i neki nazovimo ih “njuške“ gaze male ljude i tlače ih. U našem slučaju se pokazuje i kako ljudi kod nas gledaju na metalce i sve koji nisu po standardnom kalupu. Čim imaš dugačku kosu i tetovaže odmah si drogeraš ili nisi normalan. Mi kažemo kao i dio naše pjesme ‘EAT SHIT AND DIE’…

Kako napreduju gaže i koncerti, ima li ih dosta?

Što se tiče svirki imali smo dosta nastupa, posebno da naglasimo koncert kao predgrupa MACHINEHEADU, što je za nas bio veliki napredak jer ne dobije svaki bend takvu priliku. Uglavnom, nešto se stalno događa.

Ako se vratimo na pjesmu ‘Resisting Chaos’, ona je na engleskom jeziku. Zašto baš engleski, je li kao i ostatku bendova zbog toga da bi vas lakše čuli u inozemstvu i zbog premalog broja publike u Hrvatskoj, ili vam jednostavno više odgovara engleski jezik uz taj stil glazbe?

Pa što se tiče engleskog, puno je lakše i proširiti stvari van Hrvatske, a i tekstovi se daju lakše i bolje napisati nego na hrvatskom. A i mi kao i svaki bend u Hrvatskoj probavamo izgurati stvari van jer kod nas nema sreće za metalce,tako da tekstovi na hrvatskom nisu nikad ni bili u planu.

Koji su planovi za ovu godinu?

Ovu godinu planiramo snimiti full length album sa jedno osam do devet stvari i za njega snimiti dva spota i onda samo svirati, promovirati se i odraditi neku turneju van Hrvatske i naravno nastaviti sa radom novog materijala.

I za kraj, želite li nešto poručiti čitateljima, najaviti možda album, koncert ili nešto?

Ljudi, ne dajte se, samo rokajte, idite na koncerte i ne dajte da vas itko zajebava!!! m/

Evo, došli smo do kraja intervjua, hvala vam još jednom na odazivu, želimo vam puno svirki, spotova, albuma i sreće u daljnjem radu. 🙂

Hvala vama, nadamo se da se vidimo uskoro na nekoj svirci. Pozdrav!

Facebook Page Invader-a

Bila je ovo grupa ‘Invader’, a mi, dragi čitatelji, ovaj vikend posjećujemo koncert rap veterana, Generala Woo-a i početkom trećeg mjeseca očekujte još zanimljivog sadržaja, lijep pozdrav!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE