Kako je ova 2013. predviđena za dolazak velikih imena hrvatske glazbene scene u Osijek, u četvrtak 14.02. na Dan zaljubljenih, Neno Belan & Fiumensi održali su fantastičan koncert u osječkome kinu Europa. Prisjetimo se da su početkom drugoga mjeseca Urban & 4 napunili Europu, a taj niz nastavio je i Neno Belan. Nekadašnji frontmen Đavola, devedesetih je nanizao nekoliko albuma prepunih hitova kao što su ”Sunčan dan”, ”Ponoćna zvona”, ”Vino noći” i mnoge druge. Godine 1997. oko sebe okuplja ekipu koju čine Riječani: Leo Rumor, Vedran Križan i vrlo poznati basist Olja Dešić.
S vrlo korektnom organizacijom, rasvjetom, razglasom i odličnom akustikom odličan provod bio je zagarantiran. Do 20 sati, kad je trebao početi koncert, kino se napunilo mladim parovima, a ni stariji se nisu ustručili doći poslušati i uživati u veselim pjesmama Nene Belana. No, kako to biva, da velike zvijezde uvijek počnu nešto kasnije, točno u 20,30 sati, na pozornicu se popela poznata četvorka, i počela je ”čaga”.
Koncert su polagano otvorili sa ”Pričaj mi o ljubavi” i nastavili sa ”Zvukovi ulice”. Trećom pjesmom iznenadio je sve prisutne malim tribute-om odsvirajući ”Afriku” Dine Dvornika i tako nas prisjetio najveće hrvatske funk legende. Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, zabavljao je publiku, a ponekad su i morali ponavljati neke riječi i pljeskati za njim. Prateći Fiumensi su se potrudili za odličan ritam i back vokale (vrlo jaka asocijacija na višeglasje Beatlesa), a publika je dobila osjećaj kao da su u nekim plesnim dvoranama šezdesetih. Pjesmom ”Jagode i Čokolada” vratio nas je u dane naših roditelja, baka i djedova koji su uživali u plesanju twista. Kako je rekao prije početka pjesme: ”Beatlesi su pjevali Strawberry Fields Forever, a mi ćemo, evo, Strawberries and chocolate!”

 


 

 

Niz hitova nastavio je sa aktualnim radio singlom ”Ulicama grada”, ”Rijekom Snova” i duetom sa Massimom ”Zar više nema nas”, nažalost bez Massima, čije je dionice otpjevao bubnjar. Kako se koncert bližio kraju, ritam je bio sve lakši, a Belan je niz balada otvorio sa ”Ponoćnim zvonima”, nastavio ”Srcem od Leda” i na kraju, službeni dio koncerta završio sa ”Dotakni me usnama”. Kako je publika vrlo glasno vikala:”Hoćemo još!”, vratili su se na pozornicu i za bis odsvirali ”Bambinu”, prvi singl Đavola ”Điri-điri” i veselo finiširali veselom pjesmom ”Kasno je za nas”. Publika je, naravno opet željela još, i došao je na red drugi bis. Ponovno su se vratili na pozornicu, a Belan je poručio svima: ”Još dvije pjesme i dosta!”, uz puno smijeha svih prisutnih. Zadnje pjesme su bile ”Mojoj ljubavi” i ”Dolazi ljubav”.

 

Nakon puna dva i pol sata kvalitetne i vesele svirke, Neno Belan & Fiumensi su se pokazali kao jedan od najkvalitetnijih pop-rock bendova u Hrvatskoj. Prisjetili su nas na široki repertoar pjesama kojima su, i kojima dan danas haraju radio ljestvicama. Iako je vrijeme na najromantičniji dan u godini bilo vrlo loše i kišno, zaljubljenima nije bilo teško doći u kino Europa rasplesati se i zagrijati se uz vesele ritmove pjesama.
Za kraj možemo zahvaliti Neni & Fiumensima na odlično odrađenom koncertu te da nam, koliko je moguće, što prije opet dođu u goste.

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE