Proširujući svoje horizonte, stigli smo i do Karlovca, gdje smo imali priliku susresti se sa mladim perspektivnim bendom po imenu ‘Escape’. Momci sviraju već neko vrijeme, a naš reporter priupitao ih je nekoliko pitanja, a odgovore potražite dok nastavljate s čitanjem.

Obrada pjesme A ti još plačeš grupe Majke

Prvo, hvala vam na odazivu i gostovanju.

Hvala vama na pozivu!

Da upoznamo publiku, tko je Escape, kako je nastao, tko ga čini i koliko dugo?

Dakle Escape je jedan mladi bend iz Karlovca kojeg čine četiri člana, a to su: Gabriel Janković, Krešimir Ćurić, Marko Rajković i Dino Petrina. U ovoj postavi s novim pjevačem Markom Rajkovićem sviramo oko osam mjeseci, dok smo mi ostali zajedno na stage-u već četiri godine. Bend je nastao tako što je Krešimir Ćurić počeo tražiti glazbenike za svirku i dobio je odaziv, a taj odaziv je današnji Escape.

Znam da ste do sada imali pozamašan broj nastupa, možete li reći koji vas se posebno dojmio?

Poseban dojam na nas definitivno je ostavila ”Karavana za život”, koja se održala u Karlovcu 2012.g. Događaj je okupio najveći broj motora ikad viđen u Hrvatskoj. Smisao ovog događaja jest poticaj građana na oprez prilikom vožnje odnosno obraćanje veće pozornosti i pažnje ka motoristima u prometu. Karavana za život također je imala i humanitarni duh te će se ponoviti i ove 2013.g. u Karlovcu pa zainteresirani slobodno mogu potražiti više informacija online krajem četvrtog mjeseca.

Prije nekoliko ste dana gostovali u Zagrebu, možete li reći povodom čega je bila svirka i gdje te kakvi su dojmovi?

Tako je. U Zagrebu smo gostovali 9.2 odnosno u subotu. Festival je imao namjenu promovirati hrvatsku underground scenu, a održao se u Paromlinu. Dojmovi su nam jednostavno fantastični, publika je bila zadivljujuća, pa tako i sama organizacija.
Od prve veće svirke, koja je bila ako se ne varam Festival Hermetika 2011. godine do danas, možete li reći ukratko što se promijenilo i kako je tekao put do danas?

Tu se ne bih složio, naša prva veća svirka održala se u Sisku na koncertu Pop/Rock škole te smo tamo svirali kao gosti iz Karlovca. Što se promijenilo? Hm, pa iskreno samo je poraslo iskustvo i sama žar za svirkom. Put do danas tekao je s nizom svirki te se nadamo da će tako i nastaviti!

Koji su glazbeni uzori koji su utjecali na vas, svi znamo da bendove osnivamo pod dojmom nekog velikog benda?

Uzori bi bili neki standarni velikani kao na primjer: Metallica, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple, osobno In Flames, Lamb of God, Disturbed i tako…

Najveća podrška u ovome svemu su vam?

Definitivno roditelji. Od samog početka su s nama i jednostavno pomažu u apsolutno svemu. Od prijevoza, nošenja opreme i slično (smijeh).

Na čemu trenutno radi Escape, priprema li se kakav album, singl ili nešto? Koliko sam vidio na Facebook Fan Page-u najavljene su četiri nove pjesme, znači li to da je album u pripremi?

Ne bi to baš nazvali albumom, prije neki manji EP, no pjesme će biti izbacivane jedna po jedna u nekim vremenskim razmacima. Radi se o tri autorske stvari te jednoj obradi.

Imate li već sada zakazanu neku veću svirku ove godine, možda na nekom festivalu opet?

Imamo zakazanu motorijadu moto kluba „Mumije“ u Kamanju 2.3., zatim imamo u planu Hermetiku 2013. , Karavanu za život 2013. i tako, uglavnom svirat će se!

Koji su vam dugoročni planovi, točnije gdje se vidite za 10 godina?

Hm, pitanje je dosta teško pošto ne možemo znati što će se dogoditi sutra kamoli za 10 godina. No najbajnija slika bila bi izdavanje barem dva albuma, nekoliko spotova, veliki broj nastupa te nekakav pozitivan glas u Hrvatskoj, a možda i šire.

Za kraj, vaše mišljenje i pogled na današnju rock/metal scenu na ovim prostorima?

Što se tiče nekih rock bendova tu se sve jednostavno gradi na staroj slavi iako imamo izniman broj novih genijalnih rock bendova gdje samo poneki dolaze do izražaja. Interesantna je metal scena Hrvatske, naime imamo dosta bendova od kojih bi se posramili i neki svjetski velikani, no jednostavno mediji, a i dobar dio publike ne obraća pažnju na njih!

Želim vam sreću u daljnjem radu, da publika prepozna kvalitetu i nadam se da se uskoro vidimo u Osijeku na nekoj žestokoj svirci. 🙂

Hvala! I još jednom hvala na pozivu.

Bila je to grupa Escape kojima još jednom želimo sve najbolje u nastavku karijere, a mi, dragi čitatelji, za vas imamo sutrašnji specijalni intervju sa legendarnom osječkom rock grupom koja je na sceni više od 20 godina. Nakon toga posjetit ćemo koncert Nene Belana & Fiumensa, a posjetit ćemo i Band Battle koji se u petak održava u Mediumu! Posjetite i vi neki od ovih evenata jer Osijek je ovih dana pun dobre glazbe!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE