Kako smo i najavili, na našem blogu je, nakon nekoliko rapera i DJ-eva stigao red i na metal i rock bendove. Pri tom smo prvu suradnju ostvarili sa mladom osječkom grupom ‘Black Flame’, grupi koja će jednoga dana, nadamo se, iskoristiti maksimalno svoj potencijal i napraviti velike stvari. Dečki su nam zajedno odgovarali na pitanja, pa da vidimo što su nam odgovorili.

Službeni Youtube kanal Black Flame-a

Prije svega, dobrodošli na blog i hvala vam na odazivu. 🙂

Hvala vama na pozivu.

Jedno formalno pitanje: tko čini grupu ‘Black Flame’?

Black Flame čine tri mladića, a to su: Dino Raja Raičević, Krstian Kiko Perčinić i Ivor Bili Bilonić. Promjenili smo nekoliko članova, ali ova postava se pokazala dobitnom.

Imate interesantan i specifičan logo grupe…kako je došlo do naziva i kada ste se odlučili okupiti i krenuti s radom?

Logo nam je napravio naš lega Dario Brkić iz benda Invader, koji je također napravio i dizajn za naš demo album. Do imena je došlo sasvim slučajno. Okupili smo se na ljeto 2010. i nakon nekoliko promjena postave počeli smo s ozbiljnim radom 2011. godine. Iste godine je iz benda otišao gitarist Tomislav Glavaš te je u međuvremenu došao Ivor. Black Flame je tada počeo s ozbiljnim radom na demo albumu.

U vašem radu prisutni su prizvuci progresive, thrasha i death buke. Nemate neki određeni podžanr ili s namjerom kombinirate metal podstilove?

Ne želimo se svrstavati u niti jedan podžanr metala već sviramo glazbu koja nam se sviđa, na ljudima je da sami odrede podžanr iako smatramo da treba slušati glazbu radi glazbe, a ne radi žanrova.

Što mislite o hrvatskoj metal sceni općenito?

Mislimo da na sceni ima jako puno kvalitetnih bendova, ali je također mentalitet slušatelja ključan za njihov uspjeh.

Sve više čitamo o sve većem broju mladih bendova koji traže svoje mjesto pod suncem. Mislite li da se demo scena polako budi?

Što se tiče broja mladih bendova svakako da. Što se tiče mjesta za svirati, posebno u Osijeku ne, ali ključan faktor je publika koja nema osjećaj koliko je bitno doći i podržati svirku mladih bendova. Time ne uzdižemo sebe niti spuštamo ni jedan drugi bend već govorimo o mentalitetu dobrog dijela ljudi. Ovim putem želimo pohvaliti Corpsing Promotions i ljude sa sličnim namjerama koji se trude oživiti scenu.

Koji su glazbeni uzori koji su vam pomogli u vašem izričaju?

Svaki član benda ima drugačije uzore što se vidi i u našoj glazbi, npr. ekstremniji bendovi, progresivna glazba pa sve do blažih žanrova. Neki od zajedničkih uzora su nam: Pantera, Death, Kreator, Slayer, Tool, Motorhead…

Pričajmo malo o demo albumu ‘Aftermath’: zašto tekstovi na engleskom, mislite li da se neke pjesme ili općenito metal glazba bolje izražava engleskim stihovima?

U svakom jeziku i dijalektu jezika se može napisati super pjesma, sve to pjesmi daje određenu dimenziju. Izabrali smo engleski jezik jer smatramo da više paše glazbi koju sviramo i bolje ju dočarava.

Gdje ste snimali album i ima li još nekih nedovršenih pjesama koje nisu našle svoje mjesto na albumu?

Album je sniman u kućnoj produkciji. Velike zasluge za snimanje preuzima Marko Pernarčić koji je snimio i miksao pjesme. Uvijek ima ideja i nedovršenih pjesama koje čekaju svoje mjesto na jednom od sljedećih izdanja.

Sedam je pjesama na albumu, ima li ta brojka neko posebno značenje ili ste se prilagodili nekakvom EP obliku albuma?

Po broju smrtnih grijeha. (Šala mala :D)

Tekstovi pjesama su, u najmanju ruku, jako mračni i pesimistični. Može li tekstopisac reći što ga je potaklo da bude tematski okrutan i kritičan?

Tekstove su pisali Dino i Ivor. Dino je svoje tekstove pisao zato jer ima jako mračnu maštu i dosta je pesimističan, a Ivor je jednostavno retardiran.

Gdje ste do sada nastupali? Izdvojite neku posebnu svirku, vama najdražu.

Nastupa smo imali relativno malo, tako da ne možemo niti jednu posebno izdvojiti, ali otvoreni smo za moguće svirke.

Što planirate u budućnosti? Jeste li bend koji čvrsto stoji s nogama na zemlji ili imate nekakve vizije za neke veće stvari?

U budućnosti planiramo svakako više svirki, pisati nove stvari i uživati u glazbi. Svakako smo bend koji čvrsto stoji na nogama ali uvijek smo željni napredovanju.

Okolina u kojoj živimo oduvijek je imala nekakav prezir prema ovakvom obliku glazbe i ljude koji uživaju tu glazbu smatra mračnim, neugodnim ili čak opasnim osobama. Mi znamo da to nije istina, no mislite li da se stanje polako popravlja ili će predrasude uvijek biti među nama?

Predrasude će uvijek biti tu zbog već spomenutog mentaliteta, no metal ne bi bio metal da nije alternativan i underground.

Hvala vam na odgovorima, želimo vam sve najbolje u daljnjem radu i da uspijete u svim vašim planovima, a uskoro se vidimo i na nekoj svirci.

Hvala vama na posvećenom vremenu, također želimo napomenuti da je u izradi demo koji će se moći kupiti po simboličnoj cijeni, do albuma se može doći kontaktiranjem jednog od članova benda. Hvala na željama i do „benganja“!!!

Ovim putem još jednom zahvaljujemo dečkima iz grupe, a mi idemo dalje, dragi čitatelji, ostanite uz nas i pratite što se događa na sceni 🙂

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE