Osječka koncertna scena ove je godine počela rušiti rekorde po broju nastupa i po broju najavljenih izvođača koji će nas posjetiti ove godine. Svoje mjesto među tim glazbenicima našli su i Damir Urban i njegova četvorka. U organizaciji agencije Luminis, treći puta u samo godinu dana Urban & 4 došli su održati koncert pred uvijek željnom osječkom publikom. Podsjetimo se, nastupali su prošle veljače u dvorani Medium, zatim na Osječkom ljetu mladih, i svaki puta je doživljaj sa koncerta bio drugačiji, jer se Urban & 4 uvijek i trude napraviti nešto novo od svog performansa.   

   Kino Europa tim je koncertom započela, nadamo se, uspješnu daljnju karijeru u dovođenju kvalitetnih imena i u pružanju prave zabave svakome tko prostor posjeti. Po broju prodanih ulaznica i po velikom broju posjetitelja očekivalo se da će Urban ponovno baciti publiku u trans svojom karizmatičnom i neobičnom pojavom i kvalitetnim pjesmama. I doista, koncert i sam prostor pokazali su se punim pogotkom. Organizacija koncerta također je bila dostojno odrađena, bilo je relativno prohodno, mogle su se ostaviti jakne, kišobrani i ostale stvari na ulazu i prodavalo se piće po pristupačnim cijenama.    Damir Urban, Luka Toman (gitarist), Sandi Bratonja (basist), Saša Markovski (klavijature) i Marko Bradaschia (bubnjevi) prošli su cijeli repertoar četvorke, od albuma 'Otrovna kiša' iz 1996. godine, pa sve do EP-a 'Kundera', izdanog prošle godine. Početak koncerta obilježile su pjesme s EP-a 'Kundera', gdje smo imali prilike čuti nove pjesme poput 'Ako se napijem do smrti', 'Otporan na život', 'Kasno je za ljubav'...a kako je koncert odmicao, Urban se sve više vraćao hitovima sa starijih albuma. Publika je gotovo jednako reagirala na bilo koju pjesmu, sa jednakim oduševljenjem, no ipak se najviše čulo zborno pjevanje u akustičnoj verziji pjesme 'Budi moja voda' te u hitovima poput 'Astronaut', 'Mjesto za mene', 'Mala truba', 'Odlučio sam da te volim' i, nakon dugo vremena odsvirana pjesma 'Black tattoo'.  

   Urban je bio vidno raspoložen, što se i primijetilo po tome što je svirka trajala dva sata, a stalno je održavao uspješnu komunikaciju s publikom. Izašao je dva puta na 'bis', odnosno jednom je izašao i odsvirao još tri pjesme, a drugi put je izašao kako bi odsvirao pjesmu 'Žito' za svog prijatelja i nekadašnjeg bubnjara grupe 'Laufer', Alena Tibljaša, kojemu je bio rođendan. U jednoj pauzi između pjesama čak se donijela i rođendanska torta i publika je zborno pjevala rođendansku čestitku.   

   Nema se što više reći, koncertna sezona u kinu Europa nije mogla početi bolje, a možda ni sa boljim izborom glazbenika. Urban & 4 uvijek će biti poželjna grupa u Osijeku te se nadamo kako će nas ubrzo posjetiti i sa nekim novim pjesmama, a potvrdu o odličnom koncertu vjerojatno će vam izreći svaki posjetitelj.  Mi idemo dalje, dragi čitatelji, u idući tjedan ulazimo sa intervjuom mladog osječkog metal benda, a uslijedit će i brojni izvještaji sa koncerata, kojih je u Osijeku ovaj mjesec podosta. Uživajte i pratite nas i dalje!   Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE